Nog maar eens wafels

Ja, jullie lezen het goed. NOG maar eens wafels. Ik heb een excuus hoor! Ik vond een gezond receptje bij Kokerellen, en toevallig had ik nog wat karnemelk in de koelkast staan (na het maken van euhm… Ongezonde wafels en American pancakes, maar shhhht!). En ik vond het receptje yummie genoeg om te delen met jullie, dus here you go!

Wat heb ik gebruikt (voor twee personen)?

100 gram havermeel (dat maak je zelf door 100 gram havermout te blenden in een kurkdroge blender)

2 eieren

2 eetlepels honing

100 ml karnemelk

1 zakje bakpoeder

DSC_0047kopie.jpg

Ik paste het originele recept van Kokerellen dus lichtjes aan, maar toch gaan alle props uiteraard naar haar. 😉

Wat heb ik gedaan?

Begin met de havermout fijn te blenden en meng het dan met het bakpoeder. Maak een kuiltje in het mengsel en doe er de honing en de eieren in. Meng dit al tot een beslag. Voeg nu beetje bij beetje de karnemelk toe, zodat je een glad beslag krijgt.

Verwarm je wafelijzer en begin met je wafels te bakken. Blijf zeker in de buurt, want ze bakken énorm snel!

Het resultaat? Luchtige, krokante wafels die toch zacht vanbinnen zijn. Heerlijk!

Dankjewel Kokerellen voor je recept!

Ga jij het recept uittesten? Deel dan zeker een foto op Instagram en tag mij er in (@crossmediagirlontherun). Vind ik leuk! 😉

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s