I survived Kayla…

Hi guys! Weten jullie nog dat ik begin februari volle moed begon aan de Kayla Itsines Bikini Body Guide? Ondertussen zijn we 12 weken verder en kan ik trots vertellen dat ik deze keer wél het programma heb afgemaakt (na een aantal vruchteloze pogingen een jaar geleden: week 1 en 2 heb ik al ontelbaar keer gedaan… 😉 ). Maar iets waar ik niet trots op ben? Mijn resultaat…

WHAT HAPPENED?

Jullie vragen je waarschijnlijk af waar de progress pictures blijven. Wel, ik ook, want jammer genoeg heb ik na 12 weken geen resultaat. Ik deed braafjes elke week drie keer de ab-workout in plaats van de normale drie workouts. De buikspieren die ik gehoopt had ermee te kweken? Dunno, can’t find them.

Het is ook een beetje vreemd, maar ik ben echt geen fan van het ‘format’: 28 minuten sporten, in vier rondes van zeven minuten. Tuurlijk, ik heb gezweet en afgezien tijdens de workout en ik merkte (gelukkig) ook dat ik wel sterker werd. Maar ik blijf precies toch het type dat liever een uurtje spieroefeningen doet onder begeleiding van een filmpje zoals Blogilates, in plaats van naar een papier te staren.

WHAT NOW?

Het punt is: mijn core is en blijft zwak. Ook tijdens de yogalessen valt het mij en mijn teacher op. En dat vindt de perfectionist in mij absoluut niet fijn. Laten we zeggen dat deze ervaring met Kayla mij alleen nog maar meer motiveert om nu eindelijk eens deze zwakke zone aan te pakken. Mijn core versterken gaat mij echt helpen bij de training van de halve marathon (die volgende week begint). Dus: plan van aanpak? This time I’m going back to basics. Ik had al eens mooie resultaten behaald met Blogilates, tijd om te proberen om met Cassey mijn buikspieren naar een hoger niveau te tillen. Vanaf volgende week zijn de komende veertien weken gevuld met vijf loopdagen per week (slik!). Ik ga proberen om er toch twee keer per week een uurtje buikspierpret met Blogilates bij te plannen.

Ik had gehoopt om nu dus een heel verhaal te kunnen neerpennen over mijn progress. Jammer genoeg dus een korte blogpost, met een spijtig resultaat. Gelukkig ben ik des te gemotiveerder om met Blogilates wél die buikspieren te kweken die al zo lang op mijn wish list staan. And as always: keep you posted…

 Heb jij ook de Kayla Itsines Bikini Body gedaan? Had jij wél resultaat? Let me know!

 

2 gedachten over “I survived Kayla…

  1. Zo jammer voor je. Ik ben vorige zomer gestart met Kayla en ben toch 7kg vermagerd en heb toch al wat buikspiertjes gekweekt. Maar blogilates vind ik ook wel iets hebben. Veel succes!

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s