Treatweek: Crazy Cookies

Tijd voor de tweede treat van deze week! In mijn Healthy Baking bakte ik gezonde chocolate chip cookies van amandelmeel, tijd voor the real deal deze keer! Mag ik je introduceren aan deze chewy chocolate chip cookies?

 Zo lekker chewy, just the way I like them! Het originele recept komt van Louie van www.bakedlouies.com, waarvoor dank! En als ik heel eerlijk ben, ik zou zowat elk recept van zijn blog willen maken. 😉

 Wat heb ik gebruikt?

110 gram boter (ik gebruikte lekker lui de vloeibare variant van Solo)

100 gram bruine suiker (ook wel cassonadesuiker genoemd)

50 gram kristalsuiker

1 ei

275 gram bloem (ik gebruikte patisseriebloem)

10 gram maïzena

Een snuf zout

150 gram in stukjes gehakte melkchocolade (maar hier kan je variëren uiteraard: donkere of witte chocolade, of een mix)

DSC_0183kopie

Wat heb ik gedaan?

Verwarm je oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Meng de boter met de suiker tot een luchtig en bleek mengsel (gebruik de elektrische mixer guys…). Voeg ook nog het eitje toe en mix opnieuw tot één geheel.

Voeg de bloem, maïzena en het zout toe en meng tot een koekjesdeeg. Do not lick. Of net wel. 😉 Hak tenslotte de chocolade in stukjes en meng ze onder het deeg. Maak tenslotte rondjes van het koekjesdeeg, leg op de bakplaat en druk goed plat.

Ik ben geen pro in het rollen van symmetrische balletjes, dus mijn koekjes hebben alle soorten groottes en vormen. Leg ze ook ver genoeg uit elkaar zodat je niet eindigt met één grote brok.

Bak de koekjes af in de oven, normaal duurt dit 8 tot 10 minuten volgens Louie, maar hij maakte 20 koekjes en ik had 14 mastodonten op mijn bakplaat liggen. Ik liet er er dus iets langer in. 😉

De koekjes zijn in ieder geval klaar wanneer het deeg droog is en de randjes lichtbruin zien. Dan is het dus tijd om ze uit de oven te halen. Laat ze nog drie minuutjes op de bakplaat liggen, leg ze daarna op een rooster zodat ze volledig kunnen afkoelen. I know, it’s hard. Maar daarna kan je een hapje nemen en sweet lord, it’s heaven!

Ga jij het recept uittesten? Deel dan zeker een foto op Instagram en tag mij er in (@crossmediagirlontherun). Vind ik leuk! 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s