There’s A New Kid In Yoghurt Town

Het is volop zomer aan het worden, ik merk het ook aan mijn voedingspatroon. Weg met de warme ovenschotels en kommetjes havermout, hier met de salades en yoghurt! Vanaf nu start ik mijn dag met een kommetje yoghurt met muesli en fruit. En laat er nu net een new kid in yoghurt town zijn, hoera! 😉

LET’S MEET THE NEWBIE

Danone ontwikkelde namelijk een nieuwe variant van de Vitalinea Plus aan: Vitalinea Plus natuur. Ik heb eerder al talloze potten natuurkwark van Vitalinea leeggegeten maar kilo’s platte kaas eten is toch niet echt m’n ding. Als rasechte zoetekauw is de zure smaak toch iiiiiiets te zuur. 😉 Toch bleef ik als fit girl m’n zoektocht naar een yoghurt met goede voedingswaarden verder zetten en vond ik dus de gouden schat: Danone Vitalinea Plus.

Ik was eerder al helemaal verkocht aan de variant met kers: die romige structuur, dat zoete kersenlaagje onderin het potje, yumyum! En vooral niet te vergeten: de gunstige voedingswaarden! Ohja, er bestaat ook nog een variant met ananas en een met framboos, samen met nieuwkomer natuur. Voor ieder wat wils dus! 😉

Een potje Vitalinea natuur (145 gram) bevat volgende voedingswaarden:

Energie (Kcal) 78
Vetten (g)

(waarvan verzadigd)

0,2

0,1

Koolhydraten (g)

(waarvan suiker)

4,9

4,9

Eiwitten (g) 14,2
Zout (g) 0,15

Zoals jullie kunnen zien is deze yoghurt supergezond dankzij het lage suiker- en het hoge eiwitgehalte. Danone Vitalinea Plus is dus ideaal als gezond tussendoortje (Nathalie, Rhani en ik hebben op school al een klein Vitalinea Plus-fanclubje opgericht). Of neem gerust een potje als ontbijt, samen met een sneetje volkorenbrood. Voor de voedingswaarden hoef je het al zeker niet te laten. 😉

Ik kon dan ook niet wachten om deze natuurvariant uit te testen! Zo kreeg ik van Danone dan ook een leuke doos thuisgestuurd, boordevol verrassende toppings. Want laten we eerlijk zijn: ik ben nogal een saaie op vlak van toppings, verder dan bosbessen, aardbeien of framboos kom ik namelijk niet. Shame on me. Ik was dus enorm benieuwd en snelde naar de winkel om de potjes in huis te halen. (Na een kleine zoektocht vond ik de potjes in de Colruyt, moesten er nog mensen te staan poppelen om een potje leeg te lepelen. 😉 )

DSC_0061kopie

Wat vond ik er nu van?

LET’S TRY IT OUT

Als eerste probeerde ik de 0% Fat, 100% Chill: deze topping bestaat uit gekarameliseerde gember en verfrissende limoenzeste. Genieten zonder schuldgevoel, heerlijk!

Toch vond ik deze topping niet helemaal mijn ding. Ondanks het feit dat de gember gekarameliseerd was, was het nog toch iets te veel ‘gember’ voor deze zoetekauw. Maar hey, toch een leuke afwisseling en lekker fris als gezonde zomerse snack.

De tweede topping, Party In My Mouth zorgt ervoor dat je potje leeglepelen een echt feestje wordt. Dat is te danken aan de combinatie van knapperig gezouten popcorn, gedroogde appelstukjes en een regenboog van eetbare confetti wel voor. Ik vond het een beetje gek om popcorn als ontbijt te eten. Toch was ik helemaal weg van deze topping, het vrolijke uitzicht alleen al toverde een glimlach op mijn gezicht. Dankzij de lekkere smaakcombinatie van de popcorn, gedroogde appel en confetti werd mijn ochtend er alleen maar beter op.

Variant nummer drie, It’s A Matter Of Taste combineert een crumble van pistachenootjes met een tikkeltje rozenwater en gedroogde rozenblaadjes. Een romantische combinatie. 😉 De pistachecrumble gaf een heerlijke crunch aan de Vitalinea Plus, jammer genoeg proefde ik de rozenblaadjes en het rozenwater er niet echt door. Al bij al toch nog een lekkere topping voor een sweet tooth like me!

Let’s Try Something New Every Day, het mantra van de vierde topping. Een mantra dat helemaal bij mij zou kunnen passen op vlak van toppingkeuze. 😉 Een gewaagde combinatie van knapperige, gepofte rijst, sesamzaadjes en hibiscusbloempjes.

De gepofte rijst deed mij aan de cornflakes-versie denken, kindernostalgie op en top. Ook een leuke bite van de sesamzaadjes. Yup, zeker een topping die aan te raden valt.

De toppings worden afsloten met variant nummer vijf: Rich From The Inside. Dankzij de combinatie van zoete chocoladestukjes, fierce chiliflakes, een vleugje zeezout en lots of sparkles, kan je jouw inner goddess eens helemaal loslaten. Deze topping hield ik speciaal tot laatst, ik genoot dan ook van een overheerlijk ontbijtje. Breakfast like a queen! 😉

Conclusie? Loop naar de winkel, haal de potjes in huis, gooi er een topping over en geniet! Want ik weet dat je dat zal doen.

Ohja, ik had na de topping-testing nog één potje over. Mijn fit foodie vingers begonnen te jeuken… Het resultaat? Stay tuned!

 Dankjewel Vitalinea & WalkieTalkie voor de samenwerking!

 En jij? Kende jij Vitalinea Plus al? Heb je het al geprobeerd? Let me know! 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s