Qurazy For Quinoa: Quinoa Moussaka

Bon, na het easy peasy receptje van een paar dagen geleden, is het nu tijd om de handen eens uit de mouwen te steken.

Ik sluit de Qurazy for Quinoa dan ook af met een gezondere vorm van moussaka, een typisch Grieks ovengerecht met aubergine, gehakt en aardappels. Obviously vervangt de quinoa dus de aardappels en gebruik ik ook vegetarisch gehakt, vandaar de gezondere vorm. ūüėČ

Wat heb ik gebruikt (voor één schotel met vier porties)?

100 gram quinoa

Twee aubergines (in totaal goed voor 580 gram)

350 gram vegetarisch gehakt

260 ml tomatensaus (je kan ook zelf tomatensaus maken, maar ik kies voor een gemakkelijke kant-en-klaar saus)

Geraspte kaas (ik gebruik Slankie, een light kaas met meer eiwitten die te verkrijgen is bij Albert Heijn)

DSC_0453kopie.jpg

Wat heb ik gedaan?

Verwarm de oven voor op 220 graden, of zet de grillstand op als je daarmee is uitgerust. Kook de quinoa, you know the drill by now: eventjes afspoelen en in een pan met water aan de kook brengen. Snijd ondertussen de aubergine in plakjes en kruidt met peper en zout. Gril de plakjes in een grillpan tot ze zacht zijn.

Bak het gehakt in een gewone pan (of wok) en voeg de tomatensaus toe. Laat vijf minuten pruttelen.

Neem je ovenschotel erbij en begin je laagjes te bouwen. Bedek de bodem met een laag aubergineplakjes (een derde ongeveer). Maak een volgende laag met de helft van de quinoa. Schep dan de helft van het gehaktmengsel erbovenop. Leg terug een derde van de aubergine bovenop het gehakt, gevold door de andere helft van de quinoa. Schep er nog de laatste helft van het gehaktmengsel bovenop en eindig met de laatste plakjes quinoa.

En dan het allerbeste van élke ovenschotel: bestrooi met een laagje kaas. Everything cheese please! Zet de ovenschotel dan in de oven tot de kaas lekker gesmolten is. Blijf dus zeker in de buurt, want het kan snel gaan.

En voila! Een dampende schotel vol heerlijkheid komt je tegemoet! OMNOMNOM.

Je kan dit recept ook perfect op voorhand maken, zodat je het nadien nog maar even in de oven hoeft op te warmen (hét grote voordeel bij ovenschotels). Zet de moussaka dan wel ietsjes langer in de oven zodat alles terug wordt opgewarmd. 

Ga jij het recept uittesten? Deel dan zeker een foto op Instagram en tag mij er in (@crossmediagirlontherun). Vind ik leuk! ūüėČ

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s