Vijf ingrediënten waardoor je salade stiekem ongezond wordt

De zomer komt er weer aan en dat wil zeggen: salades, salades en nog eens salades! Heerlijk, lekker licht én gezond. Maar euh… Soms wordt je salade minder gezond dan je zou denken. En in een heel erg geval, bevat jouw lekkere salade evenveel calorieën als een Big Mac. Say whut? Ja, ik heb mij er ook al schuldig aan gemaakt. En dat komt door deze vijf ingrediënten, waardoor jou salade stiekem ongezond wordt:

  1. Kaas

Wat mozarella, feta, parmezaan of geraspte kaas, het kan een salade er alleen maar beter op maken. Yumyum! Maar euh… Het aantal calorieën en vetten telt al snel op bij jouw salade. Neem daarom maar 30 gram kaas in plaats van een bergje van kaas. Oeps. 😉

  1. Vlees

Oké, ik ga niet beweren dat een salade alleen uit groen konijnenvoer moet bestaan. Ook ik weet een salade met spekjes (en geitenkaas <3!) zeker te appreciëren. Maar een salade kan ook lekker zijn zonder vet vlees. Denk bijvoorbeeld aan (gerookte) kip of vis.

  1. Croutons

Niets zo lekker als een heerlijke bite in jouw salade door crunchy croutonnetjes. Maar de knapperige broodkorstjes bevatten vaak jammer genoeg een hele hoop vet. En yup, dat besefte ik pas nadat ik euh… Croutons met salade in plaats van salade met croutons gegeten heb.

  1. Noten

En nog stiekemer zijn noten bij een salade. Uiteraard moet je noten niet uit jouw salade schrappen, want ze bevatten goede vetten. Maar ook hier: less is more en kies voor een onbewerkte variant.

  1. Sausjes

Bij een salade moet een sausje, dat weten we allemaal. Jammer genoeg bevatten dressings uit de supermarkt veel calorieën en vet. Zelfs de vetvrije varianten bevatten vaak veel suiker. Het is aantrekkelijk om je bordje groenvoer te overgieten met saus, probeer dus om je sausverbruik binnen de grenzen te houden. Of beter nog: maak zelf een dressing met wat olijfolie en kruiden.

Voila, tijd om lekkere én gezonde salades in elkaar te draaien! 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s