Cross Media Girl At The Barre

Hi sweets! I have some news to share. Er is al een tijdje een nieuwe workout hype aan het opkomen in België, en ik heb ‘m ook eindelijk uitgetest. De workout in kwestie? The barre workout. En uiteraard deel ik my thougths on the barre! 😉

Laat ik het eerst eventjes inkaderen. Ik besloot al een tijdje geleden om mijn yoga-abonnement bij Yoga Vida niet te verlengen. Doesn’t mean I don’t love yoga anymore, maar ik zocht toch wat meer uitdaging: net wat meer sweat fest dan alleen maar yoga. En die uitdaging vond ik bij de Yoga Factory, waar ze een ruim aanbod aan workouts & yoga aanbieden.

Afgelopen week was het zover en startte ik mijn eerste lessen bij de Yoga Factory, met als ultieme proef de gehypete barre workout.

THE WHAT?

Een barre workout bestaat voornamelijk uit een combinatie van verschillende oefeningen. De invloeden komen hierbij vanuit pilates en yoga, met als verschil dat je ze op een stevig tempo uitvoert. High intenste interval training op z’n best. Uiteraard gebeuren er een reeks oefeningen aan the barre (dûh), voor de rest heb je nog een yogamatje, gewichtjes en een Pilates-bal nodig. Let’s go!

THE THOUGHTS?

Ik werd ontvangen door de Australische Brad, die mij hopelijk het komende uur goed zal afmatten. De les begint met een ‘short warm up’, waarbij ik serieus al buiten adem ben. Oeps. What happened here? Jogging in place, jumping jacks, squats… Het is veilig om te zeggen dat de barre workout geen zen-lesje is. 😉

Na de opwarming is het tijd om de armspieren aan het werk te zetten. Met gewichtjes van 1 kg doen we allerlei spieroefeningen. En geloof mij, na een tijdje wegen die gewichtjes alsof ze 10 kg wegen. Per stuk. 😉

Dan komt het echte barre werk eraan. Vijf miljoen squats, plies, leg lifts en pulses  later, druipt het zweet van mijn gezicht. Nope, this deffo ain’t yoga-stuff. Plots heb ik wel een onstilbare drang om een tutu aan te schaffen. Them ballerina feels.

Ondertussen motiveert Brad iedereen om nog net a little deeper of a little bit higher te gaan. Ook een pluspunt: de motiverende beats van de playlist van Brad. De man is duidelijk geïnspireerd door Prince en Michael Jackson, I like his style.

Wanneer onze benen genoeg hebben afgezien, worden de buikspieren nog aan het werk gezet. Crunches met verschillende variaties will do the trick. Het mantra tijdens een barre workout is duidelijk ‘embrace the shake’. De les wordt afgesloten met een aantal ontspannende stretches. Thank God, I survived! 😉

Conclusie? Ik keer huiswaarts met dat gelukzalige post-workout gevoel, een gevoel dat ik enorm hard gemist heb. Ik ben enorm benieuwd naar het effect dat deze workout zal hebben. I’ll be back for more!

THE WHERE?

Zoals ik eerder al zei, kan je de barre workout terugvinden bij de Yoga Factory, op de Sint Laureiskaai in Antwerpen. De Yoga Factory heeft een supermooie locatie, ik krijg er meer yoga feels van dan bij de studio van Yoga Vida. Dat de studio vlak naast het hamburgerrestaurant De Burgerij ligt, is een extra uitdaging voor menig fitgirl. 😉

Daarnaast kan je bij de Yoga Factory ook nog terecht voor Abs&Ass workout, Lean&Mean, Ashtanga en Vinyasa Yoga en Reformer Pilates.

Yup, vanaf nu kan je mij ook Cross Media Girl At The Barre noemen. 😉

En jij? Ga je the barre workout eens testen? Meet me at the barre! 😉

6 gedachten over “Cross Media Girl At The Barre

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s