Vijf tips om een loopschema vol te houden

Ik loop veel. Soms iets minder, maar meestal… Veel. Momenteel zit ik op vijf loopdagen per week met mijn Nike-trainingsschema. En yup, ik ga naar school en ik werk halftijds. Ik krijg dan ook regelmatig de vraag hoe ik mijn loopschema’s volhoud. Wel, hier zijn mijn vijf tips om een loopschema vol te houden. 😉

  1. Plan je runs in in je agenda.

Ja, serieus. DOE. HET. Ik heb zelfs een speciale aparte agenda voor loopjes. 😉 Door ze in te plannen, kan je snel kijken wat kan en niet kan. En nog beter: plan ze een tweetal weken voordien dan. Zo kan je nog altijd schuiven met loopjes om toch je schema te kunnen volgen.

  1. En zorg voor een plan B.

Zorg voor wat flexibiteit zodat je kort op de bal kan spelen. Ja, dat wil zeggen dat ik soms vroeger opsta om te gaan lopen. Of dat ik na een yogales mijn loopschoenen nog aantrek. Flexibel zijn is key. 😉

  1. Geef je runs prioriteiten.

Het kan gebeuren dat je écht een run moet skippen. Zeker als je meer dan vier loopdagen per week hebt. Beslis dan welke runs voor jou belangrijk zijn. Nike hamert er bij mijn schema op dat Speed en Endurance runs de belangrijkste zijn, wat dat zijn de runs waarbij je beter wordt. Moet je dus noodgedwongen een run laten schieten? Kies dan voor een herstelloop.

  1. Een goede voorbereiding is het halve werk.

Een goede voorbereiding is enorm belangrijk en kan zelfs het verschil maken tussen al dan niet een run lopen. Een vroege ochtendloop? Dat wil zeggen de avond voordien de loopkledij klaarleggen. Lopen na het werk? Dat wil zeggen: loopkledij meenemen en ook zorgen voor een pre- en postrun snack.

  1. Zorg voor gemakkelijke routes.

Heb je weinig tijd? Zorg dan dat je een route loopt die vlakbij de deur ligt. Tuurlijk, tijdens de zomermaanden is het zo aantrekkelijk om nieuwe routes te ontdekken. Maar wanneer je tijdsgebrek hebt, is het niet handig om te verdwalen, of om een route te lopen die toch langer is dan je aanvankelijk dacht. Ik heb daarom een aantal safe routes bij de hand die ik altijd kan lopen en waarbij ik weet dat ik binnen een half uurtje terug aan de voordeur sta. Het is saai, dat wel. 😉

Zo, that’s how I work my magic. 😉

Heb jij nog tips om een loopschema te volgen? Laat ze mij zeker weten! 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s