Pancake Party still going strong

Sorry. Ik blijf jullie maar lastig vallen met pannenkoeken. Maar mijn liefde voor pannenkoeken is dan ook intens diep, en ik ben gek op experimenteren met nieuwe recepten. Zo hadden we al havermoutpannenkoeken, amandelmeelpannenkoeken, smoothiepannenkoeken, Griekse yoghurt pannenkoeken en euh… Iets minder gezonde pancakes. 😉 Wat heb ik nu weer gevonden?

Wat heb ik gebruikt (voor 8 stuks)

125 gram ricotta

1 ei

60 ml Alpro Soya Light

50 gram speltmeel

Een zakje bakpoeder

Een snuifje zout

DSC_0099kopie.jpg

Wat heb ik gedaan?

Splits de eieren en doe in aparte kommetjes. Klop de eierdooier los met de ricotta en de melk. Doe het speltmeel, bakpoeder en een snuifje zout in een kom en meng. Voeg dan beetje bij beetje bij de natte ingrediënten en meng goed. Dit kan perfect met de hand.

Neem dan een elektrische mixer en klop het eiwit stijf op. Ik weet niet waarom er zoveel artikels bestaan over hoe je nu net eiwit moet opkloppen, maar bij mij lukt het ALTIJD. Gewoon mixer erin op de hoogste stand en gaan. Gewoon eventjes opletten dat je niet té ver doorklopt. Wanneer je het eiwit op z’n kop kan houden zonder dat het uit je kom valt, is het klaar.

Schep het opgeklopte eiwit met een lepel door het beslag. Niet te lang mengen, want dan verdwijnt de luchtigheid uit het beslag.

Bak nu de pancakes, en ik moet jullie nu écht niet meer uitleggen hoe dat moet.

Serveer met nog een portie fruit en geniet!

Ga jij het recept uittesten? Deel dan zeker een foto op Instagram en tag mij er in (@crossmediagirlontherun). Vind ik leuk! 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s