Qurazy Quinoa Qookies

Ja, dat lezen jullie goed. Ik heb ontdekt hoe je koekjes van quinoa kan maken. Het moet niet zotter worden. Ik had eerder al eens een themaweekje ‘Qurazy For Quinoa’, maar nu komt er dus ook een bakreceptje met quinoa. Ik had mijn twijfels bij het “deeg” maar hey, het experiment is gelukt. Dus ja, dat receptje moet natuurlijk gedeeld worden! 😉

Wat heb ik gebruikt?

75 gram quinoa

1 banaan

1 ei

60 gram bloem (ik gebruikte patent tarwebloem)

Een snuifje zout

Een theelepel kaneel

40 gram pure chocoladechips (of 40 gram in stukjes gehakte chocolade)

DSC_0040kopie.jpg

Wat heb ik gedaan?

Verwarm de oven voor op 175 graden en bedek een bakplaat met bakpapier Begin met de quinoa te koken zoals op de verpakking staat. Vergeet ‘m ook zeker niet af te spoelen.

Terwijl de quinoa staat te pruttelen, kan je de banaan al pletten met een vork zodat je de bekende “bananenmash” krijgt. Meng met het ei, een snuifje zout en de theelepel kaneel. Wanneer de quinoa gekookt is, kan je deze ook nog aan het mengsel toevoegen.

Voeg nu geleidelijk aan de bloem toe, het kan zijn dat je meer of minder moet gebruiken, afhankelijk van de moistiness van de banaan (als jullie snappen wat ik bedoel 😉 ). Meng tenslotte nog de chocolade chips door het deeg.

Maak nu hoopjes van het deeg. Hier had ik mijn twijfels, mijn deeg was nog vrij vloeibaar en ik kreeg dus ook nogal grote platte koekjes (tip: gebruik ook een bakplaat in plaats van een rooster, want anders loopt je deeg ook een beetje in de lijnen van het rooster 😉 ). Toch stopte ik dapper het deeg in de oven. Alles voor de blog hé! 😉

DSC_0046kopie.jpg

Uiteindelijk toverde ik toch na 20 minuten een lekker eindresultaat uit de oven: lekkere chewy cookies dankzij de smeuïge quinoa. Liefhebbers van crunchy gaan dus –helaas- niet aan hun trekken komen. Je kan de koekjes enkele dagen in de koelkast bewaren, het is ook normaal dat ze wat donkerder kleuren dankzij de banaan.

DSC_0047kopie.jpg

Geniet ervan!

 Ga jij het recept uittesten? Deel dan zeker een foto op Instagram en tag mij er in (@crossmediagirlontherun). Vind ik leuk! 😉

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s