Happy Havermout: Blueberry Muffin Breakfast Bake

Het is weer zover! Nieuwe havermout. Zolang ik recepten blijf vinden, krijgen jullie elk begin van de maand een havermoutrecept door jullie strot geduwd. Deze keer viel mijn oog op een gezonde Blueberry Muffin Breakfast Bake. Het lijkt op de Oven Baked havermout die ik een hele tijd geleden maakte, maar toch is het een compleet ander gerechtje. Bij dit ontbijtje krijg je echt de structuur van tja… Een gezonde muffin dus! 😉

Wat heb ik gebruikt (voor één persoon)?

20 gram havermout

2 eetlepels bloem (ik gebruikte speltbloem)

1 zakje bakpoeder

Een snuifje zout

60 ml Alpro Soya Light (of andere melk die je graag hebt 😉 )

1 theelepel vanille-extract

25 gram blauwe bessen

DSC_0076kopie.jpg

Wat heb ik gedaan?

Doe alle droge ingrediënten in een ovenkommetje, dit wil dus zeggen: de havermout, bloem, bakpoeder en het snuifje zout. Voeg de melk en het vanille-extract toe en meng goed. Lepel tenslotte de blauwe bessen door het beslag.

Schuif je kommetje voor 25 tot 30 minuten in de oven en voila, het is weer gefixt.

Kleine tip: volgende keer ga ik zeker de hoeveelheid blauwe bessen verdubbelen, maar ik ben dan ook een blauwe bessen-fan. 😉

Een gezonde muffin voor ontbijt, it’s a winner!

Ga jij het recept uittesten? Deel dan zeker een foto op Instagram en tag mij er in (@crossmediagirlontherun). Vind ik leuk! 😉

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s