De zes beste loopdrankjes

De zomer is écht begonnen en de loopschoenen worden vaker bovengehaald. Hoera, dat kan ik alleen maar toejuichen! Maar wat juich ik nog toe? Jezelf voldoende hydrateren tijdens het lopen. Zeker nu je extra veel zal zweten, is het noodzakelijk om je vochtvoorraad terug aan te vullen. En ik zocht voor jullie uit met welke drankjes je dit het best kan doen! 😉

  1. Water

Enorm voordehand liggend, I know. Maar als je niet langer dan één uur gaat lopen, is water nog altijd de ideale dorstlesser.

  1. Sportdrank

Loop je langer dan een uur? Dan heb je zeker nood aan een sportdrank. Sportdrankjes zijn ideaal om je energie te geven voor, tijdens of na het lopen: ze bevatten belagrijke mineralen (zoals kalium en natrium) en koolhydraten, die je lichaam sneller gaan hydrateren. En als extratje zorgt kalium ervoor dat je vloeistof gaat vasthouden en reguleert het je dorstgevoel.

Tijdens de 10 Miles kreeg ik een brochure met de verschillende sportdrankjes van AA Drink. Ik ontdekte zo dat er zelfs verschillende sportdrankjes bestaan met verschillende ingrediënten die je nodig hebt voor, tijdens of na het sporten. Yup, er is zelfs een suikervrije variant beschikbaar. 😉

  1. Chocolademelk

Een ander typisch, ideaal loopdrankje: chocomelk. Say whut? Inderdaad. Chocomelk bevat de ideale verhouding koolhydraten, eiwitten en vetten om te herstellen na een lange duurloop. Jammer genoeg kan je dus niet na elke 5K-run een fles chocomelk leegdrinken. 😉

  1. Bietensap

Nog een bekend drankje is bietensap. Het nitraat in bietensap heeft een positieve invloed op je prestaties, het reguleert namelijk je bloedsomloop. Drink dan ook anderhalf uur voor een zware training een glaasje bietensap.

  1. Kersensap

Deze was een nieuwe voor mij, maar zeker een vast een heel nuttig post run drankje. Kersen bevatten namelijk allerlei antioxidanten die ontsteking afremmen en je herstel versnellen.

  1. Kokoswater

Ik heb eerder al eens aangeraden om kokoswater te drinken na een lange, intensieve run op een hete, warme zomerdag. Kokoswater heeft namelijk een superhydraterende werking en bevat minder koolhydraten dan de doorsnee sportdrank. En dat tropisch tintje smaakt extra lekker in de zomer!

Zo, dat waren de ideale loopdrankjes. Choose wisely and keep hydrated! 😉

 En jij? Wat is jouw ideale loopdrankje? 🙂

 

Een gedachte over “De zes beste loopdrankjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s