Zes tips om de healthy levensstijl vol te houden

Ik kan ondertussen toch wel zeggen dat ik al een goede vier jaar een healthy levensstijl volg. Maar ik ga ook eerlijk zijn: de teugels kunnen niet altijd strak gespannen staan. Want ja, ook ik heb wel eens minder gezonde en sportieve periodes. Ik begrijp dus ook zeker dat het niet voor iedereen gemakkelijk is om de healhyy lifestyle vol te houden: de fitness ziet er niet elke dag even aantrekkelijk uit, en soms is het inderdaad gemakkelijker om iets snel en ongezond te eten in plaats van braafjes je mealprep potjes te vullen.

Om jullie een handje te helpen, deel ik hier mijn zes gemakkelijke tips om de healthy levensstijl vol te houden:

  1. Don’t go over the top

Uiteraard is het superfijn dat je pakken motivatie hebt. Toch is het geen goed plan om je in een extreem dieët te storten of om je loopschoenen aan te trekken voor een uurtje lopen wanneer je eigenlijk nog geen conditie hebt opgebouwd. Take small steps, anders zal je (bijna) gegarandeerd opgeven omdat het zo moeilijk is om vol te houden.

  1. Kies voor een snelle en efficiënte morning workout

Oké, het zal niet gemakkelijk zijn om je wekker te zetten om vroeger op te staan. Laat staan dat het dan ook nog is is om jezelf in het zweet te werken. Maar toch heeft een morning sweat session enorm veel voordelen: je bent er onmiddellijk wakker van en je kan je dag vol energie starten. Plus, je hebt een hele vrije avond in het vooruitzicht, joepie!

  1. En kies vooral een workout die je graag doet

Het is superbelangrijk om een sport te vinden die je graag doet. Tegen je zin gaan sporten werkt enorm demotiverend. Ook ik heb een test-and-trial periode moeten doorstaan. Zo ontdekte ik dat zumba en fitness écht niet mijn ding zijn. I’m a runner. Who does yoga. 😉

  1. Investeer in een activity tracker

Geloof mij: dat kleine dingetje om je pols werkt als een schop onder je kont, want geef nu toe, je wil toch wel altijd je doel behalen? 😉 Mijn Jawbone zorgt ervoor dat ik vaker over de Meir wandelen dan dat ik de fiets neem en ik zal ook sneller de tram oplopen dan de lift nemen. Score!

  1. Gebruik een tracking app

Ultieme tip: track je voeding eens via een app zoals MyFitnessPall. Het kan enorm confronterend overkomen (ZOVEEL CALORIEËN VOOR EEN KOEKJE?!) maar op lange termijn ga je echt een beter inzicht krijgen in voeding. Plus, niemand trackt graag een pizza of een frietje van het frituur, want dan sta je al snel in rood. 😉

  1. Plus, ga op zoek naar gezonde recepten

Ik hou ervan om tijdens m’n schare vrije tijd op zoek te gaan naar gezonde receptjes. Ondertussen ben ik dan ook getransformeerd in een échte healthy foodie. Ik hou ervan om de keuken in te duiken om nieuwe, gezonde en lekkere receptjes uit te proberen. Want laten we eerlijk zijn, niemand eet graag elke week een saaie salade. 😉

Zo, dat waren ze. Good luck! 😉

 En jij? Heb jij nog ultieme tips? 🙂

 

4 gedachten over “Zes tips om de healthy levensstijl vol te houden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s