Oh My Oreo: Cheesecake

Mijn favoriete koekje allertijde? Oreo. Die twee cacaokoekes, die witte vulling, hmmmm! En de Oreo met witte chocolade rond, dat is pas goddelijk eten. Maar goed, jullie voelen de bui al hangen hé? Tijd voor een superongezonde, megalekkere Oreo-themaweek. Oh My Oreo!

Ik heb al eens bewezen dat er gezonde cheesecake bestaat. En ik heb ook al bewezen dat er euhm… Minder gezonde cheesecake bestaat. En nu? Nu ga ik bewijzen dat de ultieme cheesecake bestaat. 😉

Wat heb ik gebruikt?

Twee rollen Oreo (en je hebt ze allemaal nodig, dat wil zeggen: absoluut geen énkel koekje mag in je mond verwijnen 😉 )

85 gram roomboter

600 gram roomkaas (ik gebruikte Monchou, wat te verkrijgen is bij Albert Heijn. Woon je niet bij een AH, kan je ook voor Philadelphia naturel gaan)

150 gram kristalsuiker

1 eetlepel vanille-extract (vergeten op de foto, oeps!)

4 eieren

125 gram sour cream of zure room

Snufje zout

DSC_0420kopie.jpg 

Ook nog van levensbelang: springvorm!

Wat heb ik gedaan?

Leg een vel bakpapier in je springvorm en klik ‘m dicht. Vet de randen in met boter of bespray met bakspray.

DSC_0419kopie.jpg

Doe 200 gram Oreokoekjes in een keukenmachine (dus niet de volledige twee rollen!) en maal tot fijne kruimels. Ik gebruikte gewoon een lepel om te koekjes te pletten, dan heb je grotere stukjes en krijg je een bodem met iets meer bite. Als je vloeibare boter gebruikt zoals mij, meng je deze met de Oreokruimels, anders smelt je de boter eerst en voeg je ze dan pas toe.

Stort de kruimelmix in de bakvorm en verdeel met de bolle kant van een lepel. Druk goed aan, beheers je en zet de vorm in de koelkast.

DSC_0425kopie

Verwarm je oven voor op 140°C.

Mix de roomkaas met de suiker tot een romige massa. Drie minuutjes will do the tric. Doe het vanilleextract erbij, klop de eitjes los en voeg deze ook toe aan de roomkaas terwijl je blijft mixen. Voeg tenslotte nog de sour cream toe met het snufje zout en mix het roommengsel nog eens door. Schraap eventueel de zijkanten van je beslagkom nog eens langs, zodat alles goed gemixt is.

Zodra je een luchtig beslag krijgt, kan je de overige Oreo’s verkruimelen en mengen onder het beslag. Tenzij je ondertussen de koekjes al opgegeten hebt.

Stort het beslag in de springvorm en zet ‘m voor 60 minuten in de oven. Zet daarna de oven uit, en hoe verleidelijk het ook is: laat ‘m dicht. Anders zou je barsten krijgen in je prachtige cheesecake. Laat de cheesecake volledig afkoelen in de oven en zet ‘m voor een optimaal resultuur nog een nachtje in de ijskast (met de springvorm er nog rond). En dames en heren, dit vraagt 100% zelfdiscipline. 200% zelfs. 😉 Heb je dat geduld niet? Begrijpelijk! Zet de cheesecake dan voor een viertal uurtjes in de ijskast. But I’m warning you, it’s worth the wait.

Kwijl, snijdt en smul!

Ik nam een hapje en my god, deze cheesecake is zo enorm creamy! Echt iets helemaal anders dan de Nutella cheesecake die niet gebakken moest worden. Yup, ik denk dat ik de cheesecake game bij deze heb uitgespeeld! 😉

Ga jij het recept uittesten? Deel dan zeker een foto op Instagram en tag mij er in (@crossmediagirlontherun). Vind ik leuk! 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s