Bloemkoolhacks: Vermomde puree

Tijd voor (nog maar eens 😉 ) een nieuwe themaweek op Cross Media Girl On The Run. Ik ontdekte namelijk (via mijn werk, op zoek naar content rond groenten en fruit) enorm veel bloemkoolhacks. Yup, je kan zoveel meer met deze groente dan alleen maar bloemkool in kaassaus maken. Mijn fit foodie hartje begon al sneller te slaan. MUST. TRY. FOR. THA. BLOG. Ik koos drie hacks, teste ze uit, smulde en ga ze nu uiteraard delen met jullie. 😉

De kickoff? Een supereasy, superlekker en superhealthy receptje voor puree. Straf! En nog straffer? Er komt geen aardappel bij te pas, het is dus vermomde puree. 😉

Wat heb ik gebruikt (voor twee porties)?

450 gram (diepvries)bloemkool

60 ml Griekse yoghurt (ik gebruik altijd de vetvrije variant)

60 ml melk (Alpro Soya Light, again)

45 gram parmezaanse kaas

DSC_0066kopie.jpg

Wat heb ik gedaan?

Ik gebruikte voor dit recept diepvriesbloemkool.  Gebruik je verse bloemkool? Stoom de roosjes dan beetgaar. Anders laat je net, lekker lui zoals ik, de bloemkool ontdooien. Verwarm ook je oven voor op 180 graden.

En nu wordt het ‘ingewikkeld’: doe de bloemkool, yoghurt, melk en de helft van de parmezaanse kaas in je blender. Blend. Tot je dus een puree—like consistentie krijgt.

Giet het braggeltje in een ovenschotel en bestrooi met de overige parmezaanse kaas. Schuif het geheel voor 25 tot 30 minuten in de oven.

En voila. Superhealthy puree. Bam.

Ik at er nog een kipschnitzel bij, want bij puree hoort schnitzel vind ik. Een absoluut voordeel aan deze puree buiten het feit dat het supereasy, superlekker en superhealthy is? Je hebt er ongemerkt al een portie groenten mee binnen. Handjes in de lucht!

Ga jij het recept uittesten? Deel dan zeker een foto op Instagram en tag mij er in (@crossmediagirlontherun). Vind ik leuk! 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s