Bloemkoolhacks: Incognito couscous

Oké, na de puree is het misschien, gezien het zomerse weer enzo, tijd voor een iets meer zomerige bloemkoolhack. Geen probleem, want ik vond en teste er eentje: incognito couscous.

Ik schaam mij eigenlijk dat ik het een ‘recept’ durf noemen, want het moeilijkste is het raspen van de bloemkool. Beloofd. Ohja: het is wel een heuse arm workout. Je krijgt er zelfs spierpijn van. Ook beloofd.

Wat heb ik gebruikt (voor twee porties)?

Een bloemkool, vers

Kruiden (ik koos voor zout en paprikapoeder)

Wat heb ik gedaan?

Voor dit recept heb je een verse bloemkool nodig. Snijdt de bloemkool in roosjes en rasp deze tot je een couscousachtige consistentie krijgt. Je kan gerust ook de steeltjes meeraspen, no waste! Ik waarschuw jullie: het is een behoorlijk intensief werkje. Heb je een keukenrobot? Stop de roosjes daar dan gerust in. Nadat je de couscous geraspt hebt, kan je het eventuele overtollige water er nog uitduwen. Doe hiervoor de couscous in een vergiet en druk er stevig op met een stukje keukenpapier.

12961581_10209036942027903_8850963471833918136_n.jpg

Verwarm wat olie in een wokpan en bak de couscous in een paar minuutjes gaar. Ik kruidde de couscous met zout en paprikapoeder, maar experimenteer gerust. De couscous zal er alleen maar smaakvoller van worden.

Ook deze keer viel de keuze op kipschnitzel, samen met wat plakjes wortel, die ik meewokte met de couscous.

Begin al maar te raspen! 😉

Ga jij het recept uittesten? Deel dan zeker een foto op Instagram en tag mij er in (@crossmediagirlontherun). Vind ik leuk! 😉

 

2 gedachten over “Bloemkoolhacks: Incognito couscous

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s