Mijn vijf onmisbare yoganeeds

Ik schreef al een blogpost over de vijf dingen die je écht niet wil aanhebben tijdens een yogales. Ondertussen sta ik toch al een half jaar twee keer per week trouw op m’n yogamatjen, en heb ik ondervonden dat er vijf onmisbare dingen zijn die je écht wel nodig hebt tijdens een yogales. Oftewel: mijn vijf onmisbare yoganeeds! 😉

DSC_0189kopie.jpg

  1. Een yogamatje pro 2.0 😉

Wanneer je net begint met yoga, wil je misschien niet investeren in een professioneel yogamatje. Dan biedt Decathlon goedkope en degelijke alternatieven. Maar wanneer je net zoals mij toch wel intensief yoga doet, heb je een Manduka-matje nodig. Echt. Waar. Ik geef het toe, ze zijn niet goedkoop. But they are worth it. (En je hebt er levenslange garantie op!)

De matjes zijn gemaakt van bijzonder stevig materiaal, dus geen risico meer op uitrekkende, schuivende of zichzelf oprollende yogamatjes. Ik heb zelf een Eko Lite matje, voor extra grip. Je blijft praktisch aan het matje plakken.

Koop er ook een cleaning spray bij, als je dan toch bezig bent. Geloof me maar, je hebt het nodig (en je wil écht niet weten wat voor vuiligheid je allemaal van je matje haalt 😉 ). En ohja, een yoga-mat-zak (wat ’n woord). Je wil immers niet dat je matje vuil wordt (als je die net als mij laat rondslingeren in de auto).

DSC_0194kopie.jpg

  1. Een yogablokje

Wanneer je vaak yoga doet, zal je merken dat je niet elke dag even flexibel bent. Dat is geen ramp, yoga draait dan ook niet om de beste zijn. Op dagen dat je je net een stijve hark voelt, is een yogablokje je redder in nood. Het rechthoekige blokje zorgt ervoor dat oefeningen gemakkelijker en aangenamer worden door het als steunblokje te gebruiken. Ook Decathlon heeft een goedkoop yogablokje in het assortiment.

  1. Een yogabolster

Zelf heb ik er (nog) geen, maar het ziet eruit als een langwerpig, rond kussen. En het kan je leven redden. Of toch op z’n minst je gezicht. Oorspronkelijk gebruik je een yogabolster als ondersteuning van de rug, nek, onderrug en de knieholtes tijdens specifieke rughoudingen.

Maar door de zachte vulling van de bolster kan je deze ook gebruiken als eventueel opvang-kussen bij armbalansoefeningen, waarbij de kans op face planting very real is. 😉

De meeste yogastudio’s zullen ook wel bolsters ter beschikking hebben voor tijdens je practice.

DSC_0197kopie.jpg

  1. Yogaleggings. As much as you can get.

Ik geef het toe, ik heb al een vrij uitgebreide collectie yogalegging en de wish list is zelfs nog uitgebreider. Ik ontdekte namelijk al vrij snel dat je –jawel- toch écht wel moet investeren in een goede yogalegging. Een looplegging en een yogalegging zijn namelijk niet hetzelfde.

Waaraan moet die dan voldoen? Een yogalegging is meestal gemaakt uit een superdunne stof (denk aan iets tussen sportmateriaal en bikini-materiaal) die bijzonder stretchy is. Vaak hebben ze ook geen snijdende naden (joepie!) en een hoge taille met een brede band, voor optimaal comfort tijdens de les. Trust me, you’re gonna need it.

Mijn favoriete merken? Moonchild (en dat zeg ik niet omdat ik ambassadeur ben! ;-), Teeki, Jiva en Alo Yoga. Uiteraard zijn er nog andere merken, maar deze heb ik zelf nog niet geprobeerd. Mijn go-to yogawebshops die deze merken verkopen zijn www.iloveyoga.nl en www.yogarebel.com. Go get yours!

 DSC_0200kopie

  1. Low-impact beha

Yup, er is ook een verschil tussen loop- en yogabeha’s. Of eerder gezegd: een verschil tussen sportbeha’s qua intensiviteit. Je hebt voor een yogales niet echt een superondersteunde beha nodig die je bijvoorbeeld zou dragen tijdens het lopen. Een low-impact bra will do just fine.

Absoluut pluspunt bij yogabeha’s? De mooie details die ze vaak hebben, zo hebben Onzie,  H&M en Forever 21 een toch wel vrij groot aanbod aan low-impact beha’s met een speciale combinatie van bandjes. Dat geeft het toch net dat beetje extra. 😉

En voor ik het vergeet: het I wear love-topje kan je vinden bij http://bebillie.be! 😉

En jij? Heb jij nog absolute yoganeeds? 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s