More Sweet Potato Yummyness

Ik weet het. De Sweet Potato Yummyness week is allang voorbij en toch kom ik weer met iets nieuw af. I’m sorry. Maar als ik een geweldig en gezond recept zie, MOET ik het proberen. Het is sterker dan mezelf. Ook dit recept slaagde voor de test, dus voila. More Sweet Potato Yummyness.

Wat heb ik gebruikt (voor twee porties)?

2 zoete aardappels

2 eieren

1 bol mozzarella (light)

DSC_0088kopie.jpg

Wat heb ik gedaan?

Was de zoete aardappels en doorprik met een vork. Stop de aardappels voor een achttal minuutjes in de microgolfoven zodat ze zacht worden. Afhankelijk van hoe dik je aardappels zijn, moeten ze dus lang of minder lang.

DSC_0089kopie

Ik laat de schil er altijd aan, maar als je dit liever niet hebt kan je de aardappels schillen wanneer je ze uit de microgolfoven haalt. Verwarm ondertussen je oven voor op de grillstand. Snijdt de aardappels in schijfjes en leg dakpansgewijs in een ovenschotel. Of gewoon op een hoop, doe maar wat je wil. 😉

Breek nu voorzichtig de eitjes open boven de zoete aardappels, zodat de dooiers niet breken. Probeer een beetje om de eitjes te verdelen over de ovenschotel. Snijdt tenslotte de mozzarella in stukjes en leg over de eitjes. Nog eventjes wat peper en zout erover en de schotel kan in onder de grill.

Hoelang? Dat kies je zelf, afhankelijk van hoe hard je je eitjes gestold wil hebben. Blijf zeker in de buurt, want het gaat snel. Twee tot drie minuutjes is al voldoende.

Dit receptje is eigenlijk ideaal als (hartig) ontbijt, lunch of diner. Een allrounder dus.

Ga jij het recept uittesten? Deel dan zeker een foto op Instagram en tag mij er in (@crossmediagirlontherun). Vind ik leuk! 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s