Dikke Kwarkwafels

Yep, ook ik moest eraan geloven. Ik zag ze langzaam mijn Instagramfeed overnemen, de ene fitgirl na de andere was ervoor gevallen. En ik nu ook. Ik heb het namelijk niet over één of andere fit dude, maar over deze lekkere dikke kwarkwafels. Hopelijk zwichten jullie ook!

Wat heb ik gebruikt (voor twee porties)?

175 magere kwark/platte kaas (Ik gebruikte deze nieuwe variant van Campina met een vleugje vanille, deze kan je alleen maar terugvinden in de Albert Heijn. Maar uiteraard werkt elke soort magere kwark)

125 gram boekweitmeel

Een ei

Een eetlepel olie

Een eetlepel bakpoeder

Een snuifje zout

DSC_0227kopie.jpg

Wat heb ik gedaan?

Begin met de eieren te splitsen. Voeg de kwark en de olie toe aan het eigeel en meng goed door. Meng daarna het boekweitmeel, snuifje zout en het bakpoeder door het kwarkmengsel. Klop ten slotte het eiwit stijf en spatel dit onder het beslag. Laat het beslag nu een half uurtje rusten.

Verwarm daarna je wafelijzer en vet deze in (of gebruik net als mij een bakspray). Doe een eetlepel deeg in het wafelijzer en bak de wafels in vijf minuten gaar.

Dankzij de kwark zijn de wafels lekker stevig, dik en moist. Ze zijn dus supervullend en ideaal als ontbijt. Ik nam de overschot de dag nadien mee als gezonde lunch, en ook koud zijn de wafels even lekker. Ze blijven ook even stevig, in tegenstelling tot andere recepten waarbij ik yoghurt gebruikte. Het zijn dus echte winners! Geniet ervan!

Ga jij het recept uittesten? Deel dan zeker een foto op Instagram en tag mij er in (@crossmediagirlontherun). Vind ik leuk! 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s