Chewy Almond Cookies

Ik geef het toe: er zijn al tamelijk wat koekjesrecepten op Cross Media Girl On The Run te vinden. Havermoutkoekjes, Chocolate Chip koekjes met amandelmeel, zelfs een recept voor (say whut!) quinoakoekjes kan je hier terugvinden. Maar ook dit receptje voor chewy almond cookies is absoluut te moeite waard. Deze koekjes zijn lekker chewy en hebben een lekkere amandelsmaak, net alsof je zo’n Italiaans koekje aan het eten bent. Kortom, een superlekkere healthy treat met het échte sinnergevoel, that how I like it!

Wat heb ik gebruikt?

250 gram amandelmeel

125 gram rietsuiker met stevia (of met een andere suikervervanger moet het volgens mij ook zeker lukken)

1 eierdooier

Scheutje Alpro Soya Light (of andere melk)

Twee theelepels bakpoeder

Snuifje zout

Poedersuiker (ter garnering)

DSC_0123kopie.jpg

Wat heb ik gedaan?

Verwam de oven voor op 160 graden. Doe alle ingrediënten, behalve het poedersuiker en de melk, in een kom en meng. Merk je dat het deeg nog té droog is? Voeg dan een scheutje melk toe, maar zeker ook niet te veel. Een kleverig deeg is wat je wil hebben.

DSC_0124kopie

Vorm nu met je handen bolletjes van het deeg. Rol ze door de poedersuiker en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de koekjes 15 tot 20 minuutjes en laat ze afkoelen op een draadrek. Als ze uit de oven komen, zijn ze nog vrij broos. Gelukkig worden ze tijdens het afkoelen wat steviger, maar blijven ze toch lekker chewy.

DSC_0125kopie.jpg

DSC_0131kopie

DSC_0152kopie

Geniet ervan!

Ga jij het recept uittesten? Deel dan zeker een foto op Instagram en tag mij er in (@crossmediagirlontherun). Vind ik leuk! 😉

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s