De vier beste workouts voor lopers

Het volgen van een loopschema bestaat vaak uit meer dan lopen alleen. De meeste schema’s raden dan ook aan om wekelijks een cross training in te plannen, kort gezegd een andere workout dan lopen. Zo word je sterker, voorkom je blessures en zal de verveling tijdens het volgen van je trainingsschema niet snel toeslaan.

Klinkt goed, niet? Daarom somde ik voor jullie even de vier beste workouts voor lopers op. Get to work! 😉

crossfit2.jpg

  1. Crossfit

Ik denk dat crossfit het meest standaard voorbeeld is om als cross training te gebruiken. Het regelmatig volgen van een crossfitlesje zorgt dan ook voor een sterker bovenlichaam, aangezien deze workout zorgt voor spieropbouw dankzij de hoge impact oefeningen.

Lopers hebben wel goed getrainde benen (dûh), maar vaak een zwak bovenlichaam. Insert crossfit dus.

barre.jpg

  1. Barre

Barre, whoopwhoop! My kind of workout! Ondertussen nog steeds superhard verslaafd aan deze op ballet geïnspireerde workout. Ik merk ook al de positieve effecten die barre heeft op mijn loperslichaam. Mijn benen zijn sterker en gestroomlijnder, dankzij de high impact oefeningen aan de barre. Ook mijn core is zeker sterker geworden, en laat een sterke core nu ook een onmisbaar onderdeel zijn voor een loper.

Overall zorgt barre dus voor een toned body waarbij de belangrijkste spiergroepen getraind worden. Voor een lesje barre kan je terecht bij de Yoga Factory.

Spin-Class-2.jpg

  1. Spinning

Ik geef toe: ik heb het nooit echt geprobeerd, maar ik denk ook niet dat ik echt fan zal worden van het hele spinning-gebeuren. Jezelf afpeigeren op een fiets, binnen dan nog nota bene… Nope.

Toch heeft spinning ook positieve effecten bij regelmatige lopers. Het is namelijk een low impact sport: spinning kan de druk op de kniegewrichten verminderen, een probleem dat vaak voorkomt bij lopers (dankzij de harde asfalt waar ze op lopen).

yoga.jpg

  1. Yoga

Yoga is ook wel een beetje een klassieker voor lopers, net zoals crossfit. Toch kunnen lopers yoga meer zien als een ontspannende workout, zeker in vergelijking met een intensieve run. Ik kan er na drie maanden yoga te volgen zeker ook over meespreken.

Omdat de beide sporten zo verschillend zijn, vullen ze elkaar goed aan. Zo kan yoga stijfheid verminderen en het evenwicht en de flexibiliteit verbeteren.

Ben je net zoals ik een loper die meer uitdaging zoekt in zijn of haar trainingsschema? Zwicht dan voor de barre. 😉

En jij? Wat is jouw favoriete vorm van cross training? Let me know! 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s