Miami Beach, Please – Welcome to ‘Merica

Zoals beloofd, een eerste update vanuit jawel, freaking Miami Beach! Ik kan nog altijd niet geloven dat ik eindelijk eens mijn voeten op Amerikaanse bodem heb gezet. Kijken jullie mee naar mijn eerste dagen? 😉

Een vroege vlucht, dat vraagt om Starbucks! Ik rolde namelijk om 3 uur mijn bedje uit om op tijd op de luchthaven te zijn. Destination? Ja, dat weten jullie nu ondertussen al wel. 😉 Voor het eerst vliegen met een echt, echt groot vliegtuig: spannend! Het vliegtuigeten? Teleurstellend. 😉 Na een lange, lange vlucht van 10 uur (volgende keer een birdy met Wi-Fi aub!) was het zover: welcome in Miami! Dankij het tijdsverschil landen we in Miami rond 10u30. Nog eventjes een paar vragen beantwoorden bij de Amerikaanse jongens van custody (lees: een uur aanschuiven) en richting het hotel!

IMG_1444kopie.jpg

Mijn keuze viel op het Standard Hotel en wauw, het was zeker geen verkeerde keuze! Het hotel doet mij denken aan m’n go-to hotel voor Turkije, Hillside Beach Club. Het ligt op een eilandje vlak voor Miami Beach, dus een heerlijke rustige ligging en toch dichtbij alles. Het uitzicht liegt er zeker niet om (en de airco werkt er perfect, thank god 😉 )! Ik kon niet wachten om aan het zwembad te gaan liggen, maar toch was het eerst echt wel tijd voor een volwaardige lunch. En man, een turkey sandwich in Miami, dat is een hoop turkey! 😉

Aangezien ik toch al bijna 24 uur up&running ben, staan er geen wilde plannen op het programma (lees: aan het zwembad liggen). ’s Avonds trekken we er nog op uit, avondeten zoeken (niet dat dat moeilijk is in Amerika #fastfoodeverywhere). We passeren nog even langs de winkelstraat en oké, we trotseren een regenbui (dat gebeurt hier ook. Soms.). De uiteindelijke bestemming is La Bodega, een Mexicaans fast food-achtig resto. En wauw, de taco’s waren zeker niet slecht! 😉 Ik ontdek ook dat de nighttime view in het hotel minstens net zo mooi is als overdag, maar rol toch al snel m’n bedje in.

14333594_10210325465720190_7011810555446707184_n.jpg

De volgende ochtend gaat de wekker namelijk om 07:00 voor het allereerste ochtendloopje in Miami. Wat zeg ik? Mijn aller-, aller-, allereerste loopje in Amerika zelfs! En het gebeurde zeer zeker in stijl! 😉 Alleen jammer dat m’n T-shirt al na 300 meter doorweekt was, running in Miami, it ain’t simple. De warme, drukkende temperatuur is zeker een uitdaging, en het zonnetje dat recht in je gezicht schijnt maakt de zaak er ook niet gemakkelijker op (*luxeproblemen*).

Na de 5KM-lijdensweg, was een lekker ontbijt dan ook méér dan verdiend. In real American style trekken we naar 11th Street Diner. Wat bestelde ik er? Belgian waffles. Tja. 😉 Daarna wordt de omgeving gescout door een wandeling door Miami Beach (lees: winkelen). Victoria’s Secret, PINK en Sephora, Amerika is toch een beetje gevaarlijk voor de bankrekening. En mijn figuur, dat ook. 😉 Tijdens het shoppen houden we namelijk een pitstop bij Starbucks (en gooi ik bij een palmboom er ook even een yogapose uit) en OMG, de Salted Caramel Mocha mag ook echt wel naar België komen. Of euh… Misschien beter van niet. 😉

Uiteindelijk belanden we terug bij het zwembad in het hotel om nog wat te bruine (dûm), maar daarna staat er sushi op de planning. Yay! Tijd om mijn tutu aan te trekken. 😉 Bij Doraku valt de keuze uiteindelijk op een spicy duck salad die naar alle verwachting dan ook spi-cy was, en een tuna roll on the side. Weer een lekker Miami Beach diner achter de kiezen. Tijd om terug naar het hotel te vertrekken en de batterijen op te laden voor dag drie!

Om jullie trouwens nog een idee te geven van het tijdsverschil: het is hier nu maandag, 14u00. Hopelijk komt mijn blogpost dus mooi online zoals gepland. 😉

Conclusie na deze twee dagen? Miami, I love you! Stay tuned for more!

x Marianne

DSC_0043kopie.jpg

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s