Heavenly Healthy Brownie

Het werd tijd om eens een gezonde brownie te bakken. Maar wat hield mij eigenlijk zolang tegen? Wel, ik was voornamelijk bang dat ik niet dat ultieme fudy brownierecept zou kunnen vinden dat ook nog eens lief is voor de lijn.

Maar thank God, er bestaat dus echt wel een recept voor een heavenly healthy brownie. En nog meer goed nieuws: het is een supergemakkelijk recept met maar drie ingriëdienten. Hopelijk lopen jullie even snel de keuken in om dit goddellijk recept te maken zoals ik dat deed. 😉

Wat heb ik gebruikt?

Drie rijpe bananen

115 gram pindakaas met stukjes (een andere soort notenboter kan ook)

35 gram ongezoet cacaopoeder

DSC_0006kopie

Wat heb ik gedaan?

Verwarm de oven voor op 180 graden. Begin daarna met de pindakaas te smelten, dit kan gerust in de magnetron. Breek de bananen in stukjes en doe ze in een keukenmachine. Voeg de gesmolten pindakaas en het cacaopoeder toe en blend tot een egaal beslag.

Neem een browniebakvorm en doe er bakpapier in. Giet het beslag in de vorm en bak de brownie in 20 minuten gaar in de oven. Laat de brownie afkoelen tot kamertemperatuur en bewaar hem daarna in de koelkast. Zo wordt de brownie lekker fudgy, net zoals de echte.

Ik had nooit gedacht dat zo’n simpel receptje een goede vervanger zou zijn voor the real chocolate deal. Geniet ervan!

DSC_0011.jpg

Ga jij het recept uittesten? Deel dan zeker een foto op Instagram en tag mij er in (@crossmediagirlontherun). Vind ik leuk! 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s