Vijf tips voor beginnende barre babes

Het werd weer eens dringend tijd voor een nieuwe barre post. Na een aantal maanden barre, kan ik gerust zeggen dat ik er elke keer weer een feestje van maak aan de barre bij de Yoga Factory. Steeds weer een beetje dieper in die plié, of m’n been toch net weer een tikkeltje hoger, I love it! De uitdaging zit er na een viertal maanden nog steeds in. Hoera! Ondertussen kan ik beginnende barre babes deze 5 tips meegeven:

  1. Kwaliteit is bij barre belangrijker dan kwantiteit.

Trust me on this one. Barre is geen crossfit waarbij je binnen een bepaalde tijd zoveel mogelijk reps moet uitvoeren. Je zal alleen maar voordeel uit je barre workout halen wanneer je de oefeningen goed maar trager uitvoert, dan dat je zoals een halve gek de oefening maar half uitvoert om toch zoveel mogelijk pulses eruit te kunnen gooien.

  1. Bovendien zal je, wanneer je de oefeningen goed uitvoert, de welbekende burn wel voelen. En de gevreesde shake

Hoewel de barre workout geïnspireerd is op ballet, zal je er de eerste lessen niet al te gracieus uitzien. Je zal je spieren voelen branden en beter nog: je zal staan trillen op je benen. En dat is goed, want dan ben je je spieren goed aan het werk aan het zetten.

  1. En over dat ballet-gedoe gesproken, het is een op-ballet-geïnspireerde workout.

Je hoeft dus absuluut geen indrukwekkende danscarrière achter de rug hebben om je aan een lesje barre te wagen. Just do it. 😉

  1. Draag de juiste kledij.

Voor een lesje barre draag ik graag een lange, strakke legging met genoeg ondersteuning en een strak topje (in tegenstelling tot mijn favoriete yogaoutfits).

Sommige van mijn yogaleggins zijn nét iets te flexibel voor barre. Meaning: ik heb een beetje bang dat m’n legging scheurt wanneer ik iets te enthousiast een diepe plié doe. 😉 Doe vooral geen short aan, dit is namelijk niet zo praktisch tijdens pliés en leg lifts.

Je draagt ook best een kort topje, zodat de lesgever zeker kan controleren of je de juiste houding hebt.

  1. Maar vooral niet te vergeten: barre is een geweldige vorm van crosstraining.

Het regelmatig volgen van een lesje barre zal zeker een positief effect op je fitlife hebben. Ik merk het zelf ook bij m’n loopresultaten en m’n yogaposes, dankzij de combinatie van cardio, kracht, balans en flexibileit die barre je biedt. Yep, barre has is all! 😉

Heb jij al eens the barre workout gedaan? Of beter nog: heb jij nog extra tips? Let me know! 🙂

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s