Crazy Chickpeas – Meringues

Iedereen die al eens een recept met kikkererwten gemaakt heeft, weet dat je altijd een hoop vocht uit het blikje ‘verspild’. Ik zou zeggen: gedaan ermee vanaf nu, want ik heb een receptje waarbij je het vocht ofwel aquafaba (om intelligent te doen 😉 ), verwerkt tot –jawel- merengues.

Totally out of control en niet supergezond omdat je nog steeds een grote hoeveelheid suiker gebruikt, maar hey, how awsome is dit? Meringues zonder ei! 😉 Deze meringues zijn dus ideaal voor the vegan people of gewoon voor mensen die geen eieren kunnen eten.

Soit, genoeg gezeverd. Let’s go! 😉

Wat heb ik gebruikt?

Het vocht van een groot blik kikkererwten (let op: gebruik geen ongezoute kikkererwten, of zoals in mijn geval een blikje kikkererwten met een verminderd vochtgehalte. #protip 😉 )

150 gram fijne kristalsuiker

DSC_0136kopie.jpg

Wat heb ik gedaan?

Verwarm je oven voor op 100 graden. Giet het vocht van de kikkererwten af in een vetvrije kom. Mix dit vocht vijf minuten lang met een handmixer. Voeg vervolgens beetje bij beetje de suiker toe en blijf mixen. In totaal zal je zo’n 10 tot 15 minuten aan het mixen zijn. Dankjewel elektrische mixer! Tenzij je graag een helse armworkout wil. Ga dan vooral je gang. 😉

Uiteindelijk moet je de ultieme ‘stijve-eiwitten-truc’ ook hier kunnen uitvoeren: je moet de kom ondersteboven kunnen houden zonder dat het beslag eruit valt. Wanneer dit het geval is, verdeel je het beslag in toefjes op een met bakpapier beklede bakplaat.

Bak de meringues voor 1,5 uur in de oven en laat ze daarna nog twee uur IN de oven afkoelen, zonder de oven open te doen. Geduld is een schone deugd.

Ondanks het feit dat ik dacht dat ik het beslag niet stijf genoeg geklopt had, toverde ik toch deze heerlijke meringues uit de oven. Ze smaken totaal niet hartig en zijn lekker knapperig zoals echte meringues ook moeten zijn. WINNER! 😉

Ga jij het recept uittesten? Deel dan zeker een foto op Instagram en tag mij er in (@crossmediagirlontherun). Vind ik leuk! 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s