Crazy Chickpeas – Cookie Dough Balls

Ik denk dat zowat bijna ieder mens instant gelukkig wordt van een pot Cookie Dough van de welbekende heren Ben&Jerry. Ook ik ben één van de grootste fans van de goddellijke koekjesdeeg-ballen die in het ijs zitten. Llees: ik haal ze er express uit. No shame in my game over here.

Jammer genoeg is mijn *ahum* bikini body iets minder fan van cookie dough, maar ik zou geen #fitgirl zijn moest ik er geen gezondere oplossing op gevonden hebben. Eentje met kikkererwten dus. 😉

Wat heb ik gebruikt?

Een groot blik kikkererwten (ongeveer 350 gram uitgelekt gewicht)

3 eetlepels ahornsiroop of maple syrup

2 eetlepels pindakaas (ik gebruikte crunchy pindakaas met honing. Als je gewone pindakaas gebruikt, kan je best ook een eetlepel honing toevoegen)

Theelepel vanille-extract

Snufje zout

Een handje donkere chocoladechips of cacaonibs

DSC_0178kopie.jpg

Wat heb ik gedaan?

Verwarm je oven voor op 200 graden. Giet het blikje kikkererten af, spoel ze schoon met water tot er geen schuim meer op staat en laat ze uitlekken. Spreid de kikkererwten uit op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ze voor ongeveer 15 minuten in de oven (tot de kikkererwten droog zijn).

Haal de kikkererwten uit de oven en laat ze even afkoelen. Doe daarna alle ingrediënten behalve de chocoladechips in een foodprocessor of blender en blend tot een egale massa. Je zal tussendoor waarschijnlijk de randen eens moeten afschrapen, maar blijf mixen tot je een koekjesdeegachtige consistentie krijgt.

Meng tot slot de chocoladechips onder het ‘deeg’ en rol er bite-size balletjes van. Laat ze nog even opstijven in de koelkast (patience my friends, patience). Uiteindelijk kan je smullen van deze overheerlijke balletjes. Ben&Jerry who? 😉

DSC_0182kopie.jpg

Wie graag voor the full expierence wil gaan, kan deze balletjes eventueel verwerken met gezond bananenijs (een bevroren banaan in stukjes geblend tot een roomijsconsistentie). Wat een healthy hack zou dat nu niet zijn? Yep. Must. Try.

Side note: het recept is dus niet volledig suikervrij, maar wel degelijk gezonder dan the real deal. 😉 En moesten er nog enkele cookie dough balls overleven, je kan ze perfect nog een aantal dagen in de koelkast (of vriezer) bewaren.

Ga jij het recept uittesten? Deel dan zeker een foto op Instagram en tag mij er in (@crossmediagirlontherun). Vind ik leuk! 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s