Pancake Party: Tropical Coconut Pancakes

Het is eind oktober en we gaan het moeten aanvaarden: de zomer is voorbij. Toch kan je met deze tropical coconut pancakes het zonnetje nog even in huis halen. Ik zou dus zeggen: doen! šŸ˜‰

Het was voor mij de allereerste keer dat ik pancakes maakte met kokosmeel. Ondertussen heb ik al zoveel soorten meel gebruikt, met verschillende texturen en smaken: speltmeel, volkoren tarwemeel, amandelmeel, boekweitmeel, ā€¦

Ik ontdekte al snel dat het kokosmeel de pancakes een fluffy textuur geven. En een kokossmaak, dat ook. šŸ˜‰ Ook nog een side note: het het beslag voor dit recept is enorm vloeibaar. Je bakt dus best een aantal kleine mini-pancakes die je gemakkelijker zal kunnen omdraaien.

Wat heb ik gebruikt (voor ongeveer 30 kleine pancakes)?

4 eieren

60 ml melk (ik gebruikte deze keer ongezoete, ongeroosterde amandelmelk van Alpro Soya)

3 eetlepels kokosolie

32 gram kokosmeel

Een eetlepel Stevia-rietsuiker (of een andere suikervervanger)

Een zakje bakpoeder

DSC_0456kopie.jpg

Wat heb ik gedaan?

Begin met de kokosolie te smelten zodat deze kan afkoelen. Dit kan je gewoon in de microgolfoven doen, een minuutje is al voldoende (de olie moet namelijk niet koken). Doe alle overige ingrediĆ«nten in de blender, voeg de kokosolie toe en blend tot een glad beslag (YAY voor ā€œblenderbeslagā€: snel en gemakkelijk! šŸ˜‰ ).

Je kan dit beslag uiteraard ook met de elektrische handmixer maken. Meng daarvoor eerst de droge ingriƫdienten in ƩƩn kom, en de natte ingrediƫnten in een andere kom. Voeg daarna de droge ingrediƫnten bij de natte en mix tot een glad beslag.

Verwarm een pannenkoekenpan op het vuur en bak de pannenkoekjes. Ik gebruikte steeds een klein schepje (zoā€™n schepje dat bij een emmer eiwitpoeder zit) om het beslag in de pan te doen. En remember: small pancakes will do the trick. šŸ˜‰ Wanneer er belletjes verschijnen, is het tijd om de pannenkoeken om te draaien en ze nog een tweetal minuutjes aan de andere kant te bakken.

Ik gebruikte deze keer sappige, zoete kersen als topping, maar voor wie all tropical wil gaan, kan ik zeker mango of ananas aanraden. Of nog wat kokoschips of kokosrasp. In ieder geval: geniet ervan!

DSC_0458kopie.jpg

Ga jij het recept uittesten? Deel dan zeker een foto op Instagram en tag mij er in (@crossmediagirlontherun). Vind ik leuk! šŸ˜‰

 

Een gedachte over “Pancake Party: Tropical Coconut Pancakes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s