Happy Havermout: Oatmeal Latte

Het is weer tijd voor een nieuw havermout-receptje. Een recept dat ik allang eens wou proberen, gewoon omdat ik het zo vreemd vond. Deze maand koos ik voor een drink-receptje en nope, het is geen havermoutsmoothie (die hebben we al eens gehad 😉 ). Deze keer draait het rond de Oatmeal Latte. En jep, het is wat het is. Koffie met havermout.

Wat heb ik gebruikt (voor één persoon)?

45 gram havermout

300 ml (soya)melk

Een theelepel vanille-aroma

Een theelepel Stevia-rietsuiker (of een andere suikervervanger)

1 espresso

DSC_0400kopie.jpg

Wat heb ik gedaan?

Verwarm 180 ml melk samen met de havermout in een pannetje. Breng tot het kookpunt zodat de havermout gaat indikken. Stoom ondertussen de rest van de melk (120 ml), ik gebruikte hiervoor het opstoomapparaat van mijn Nespressomachine. Maak ondertussen ook een espresso.

Giet 3/4de van de opgestoomde melk bij de havermout en klop met een handklopper tot een luchtig, fluffy geheel. Voeg tenslotte de suiker en het vanille-aroma toe en de rest van de opgestoomde melk.  Klop het geheel nogmaals goed door, je havermout gaat echt superfluffy worden.  Doe de havermout in een tas en schenk de espresso erover.

De eerste keer dat ik over de oatmeal latte hoorde, was ik heel sceptisch. Maar na de eerste keer proberen was ik al 100% fan. Het is een beetje een twee-in-één recept: je krijgt namelijk een havermout én een koffie-fix. 😉

Deze latte is dankzij de havermout een suppervullend receptje, ideaal om een 11-uur dipje te bestrijden. Dankzij de havermout moet je deze koffie dus half drinken, half binnenlepelen. Ik zou dus zeggen: maak, sip en euh… Spoon. 😉

PS: Wil je graag nog een extra touch? Strooi dan wat granola over je koffie als topping. 😉

Ga jij het recept uittesten? Deel dan zeker een foto op Instagram en tag mij er in (@crossmediagirlontherun). Vind ik leuk! 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s