Healthy Food Hacks: Delicious Lasagne

Mijn blog is ondertussen al goed gevuld met healthy foodhacks, bijvoorbeeld cheesy courgette-ravioli, de welbekende courgette bolognaise maar ook knapperige zoete aardappelfrietjes, lekkere bloemkoolrijst en smeuïge bloemkoolpuree. Het mag dus duidelijk zijn: ik ben absoluut fan van de healthy foodhacks. Hoog tijd dus om deze categorie nog een beetje te gaan uitbreiden. En als liefhebber van de Italiaanse keuken, kon ik het dan ook niet laten om deze themaweek te starten met deze delicious lasagne!

Wat heb ik gebruikt (voor vier porties)?

Twee aubergines

400 gram passata

250 gram ricotta

Twee eitjes

150 gram Parmezaanse kaas

Wat heb ik gedaan?

Begin met de aubergines te grillen in de oven: verwarm de oven voor op 220 graden en snijdt de aubergines in lange plakken. Deze plakken gaan dus de pasta-bladeren vervangen. 😉 Bestrooi de plakken met zout en laat ze 15 minuutjes staan. Zo trekt het overtollig vocht uit de aubergines. Rooster ze daarna voor 25 minuutjes in de oven. De aubergines zullen verbrand lijken, maar eigenlijk zijn ze superzacht gegrild.

Terwijl de aubergines in de oven zitten, kan je alvast de ‘kaassaus’ maken. Mix hiervoor de ricotta met de eitjes en 100 gram parmezaan.

Wanneer de aubergines gegrild zijn, is het tijd om de lasagne te gaan opbouwen. Begin met een laag aubergines, gevolgd door een laag passata. Daarbovenop komt een laagje ricottamengsel. Herhaal deze stappen tot je aubergines en sauzen op zijn. Bestrooi de ovenschotel met de overige Parmezaanse kaas.

Stop de ovenschotel nog eens voor 20 minuutjes in de oven (nog steeds op 220 graden). Hou de schotel goed in het oog, want de Parmezaanse kaas durft nog al eens snel zwart worden. In dat geval kan je de ovenschotel best afdekken met een stuk aluminiumfolie.

En voila, daarna tover je een heerlijke gezonde lasagne uit de oven. Ik maakte deze lasagne trouwens onder het toezicht oog van mijn collega’s, en zij bleven maar zeggen hoe heerlijk de keuken geurde. Je bent dus gewaarschuwd. 😉

Enjoooooy!

Ga jij het recept uittesten? Deel dan zeker een foto op Instagram en tag mij er in (@crossmediagirlontherun). Vind ik leuk! 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s