Let’s go bananas – Deluxe 2.0

Het is net iets meer dan een jaar geleden dat ik jullie een receptje voor een bananenbrood voorschotelde. Een gemakkelijke, basic maar overheerlijk instapversie om het zo te noemen. 😉 Na een jaar is het dus tijd om een nieuwe versie van deze lekkere fitgirl snack te maken, op het internet zijn immers enorm veel variaties beschikbaar. Deze keer koos ik voor een dekluxe 2.0 versie, gevuld met een smeuïge creamcheese laag. Let’s go! 😉

Wat heb ik gebruikt?

Twee rijpe bananen

150 gram ontpitte dadels

2 eieren

40 gram Stevia-rietsuiker (of een andere suikervervanger)

180 gram volkoren tarwebloem

Een zakje bakpoeder

Een theelepel kaneel

Een snuifje zout

180 gram roomkaas light (bijvoorbeeld Philadelphia)

1 theelepel honing

Wat heb ik gedaan?

Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een cakevorm met bakpapier. Prak de bananen fijn in een kom tot je een puree krijgt. Mix de eieren en de stevia door de puree tot je een glad mengsel krijgt. Snijd de dadels in kleine stukjes en doe bij het mengsel. Mix eventueel nog even door met de staafmixer.

Voeg tenslotte de bloem, bakpoeder, kaneel en zout toe en mix een laatste keer goed door. Zet het beslag even aan de kant en maak de creamcheese laag. Dit doe je door de roomkaas te mengen met de honing. Vul tenslotte de bakvorm voor de helft met het bananbroodbeslag, gevolgd door het roomkaasmengsel. Stort de rest van het bananenbroodbeslag in de bakvorm en bak het bananenbrood in 35 minuten gaar in de oven.

Het resultaat? Een gezond en lekker (natuurlijk) gezoet bananenbrood, gevuld met een lekkere smeuïge roomkaaslaag. Yum, het water loopt mij al opnieuw in de mond! 😉

IMG_1090.JPG

Ga jij het recept uittesten? Deel dan zeker een foto op Instagram en tag mij er in (@crossmediagirlontherun). Vind ik leuk!😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s