Happy Havermout: Oatmeal Crème Brûlée

Yep, het is al twee december. Met andere woorden: de feestdagen staan voor de deur. Daarom leek het mij wel toepasselijk om een gezond dessertje met havermout te maken. En wauw, wat voor één. Ik dacht dat ik zowat alle havermout-hacks ondertussen gevonden had, maar deze slaat alles. 😉

Het traditionele recept gebruikt onder andere room, eieren en een hoop suiker, het mijne dus havermout. Dûh. En pluspunt: het is minstens even lekker dan de real deal. En over welk goddelijk recept het ik het nu net? Ik heb het dus over een Oatmeal Crème Brûlée. 😉

Wat heb ik gebruikt (voor één persoon)?

180 ml (soya)melk

33 gram havermout

Een theelepel vanille-aroma (wanneer je het recept voor vier personen maakt, kan je dit vervangen door de zaadjes van een vanillestok)

Een theelepel suiker

DSC_0425kopie.jpg

Wat heb ik gedaan?

Verwarm de melk samen met de havermout en het vanillearoma in een pannetje. Laat de havermout indikken tot een stevige pap.

Doe de havermout daarna in een hitte-bestendig potje en bestrooi met de suiker. Schuif het potje voor 3 tot 5 minuutjes onder een verwarmde grill, zodat de suiker gaat karameliseren.

Eeeeen done! Een supersimpel, superheerlijk receptje dat ook nog eens pakken gezonder is dan de échte crème brûlée. Het water loopt mij al opnieuw in de mond. Beloof me dat jullie dit gaan maken voor de feestdagen? 😉

Ga jij het recept uittesten? Deel dan zeker een foto op Instagram en tag mij er in (@crossmediagirlontherun). Vind ik leuk! 😉

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s