The Big Sport Legging Tutorial

Ik denk dat menig fitgirl soms door het leggingbos de bomen niet meer kan zien. Ik was in mijn beginnende fitgirljaren ook soms het noorden kwijt wanneer ik in een sportwinkel stond. Tegenwoordig heeft dan ook elk sportmerk een immens assortiment aan sportleggings. Dat komt namelijk omdat elk soort sport zo zijn eigen vereisten heeft voor een legging. Mij zal je bijvoorbeeld nooit zien lopen in een yogalegging, of op mijn yogamat zien staan met een running tight. 

Daarom kwam ik op het idee om een ‘legging tutorial’ te maken. Daarnaast ben ik ondertussen bijna een jaar Hunkemöller-ambassador (yay!), en heb ik dus al een mooie collectie aan HKMX-sportleggings. En dat excuus was goed genoeg om deze leggings voor jullie eens uit de kast te halen. 😉

RUNNING

Hoewel ik een aardige collectie aan looplegging heb, wint niet zomaar elke looplegging mijn hart. Ik heb namelijk nogal wat vereisten. Ten eerste moet de legging boven mijn heupen komen (geen afzakkende legging tijdens het lopen please) en ze moet ook een touwtje hebben (nogmaals: geen afzakkende legging!). Daarnaast is een zakje om sleutels etc. in te stoppen ook zeker geen overbodige luxe. En het allerbelangrijkste: de stof moet elastisch genoeg zijn.

dsc_0103kopie

Mijn favoriete HKMX-running tight is dan ook deze van de Hunkemöller Sylvie Sport collectie uit 2016, en voldoet aan al mijn strenge vereisten. En extra pluspunt: de mooie kleurcombinatie van donkergrijs met lichtroze en de subtiele luipaardprint. Ik ben nog steeds tot over mijn oren verliefd wanneer ik ze uit mijn kast tover. Jammer genoeg is deze legging niet meer verkrijgbaar, maar ik ben er zeker van dat ook de toekomstige Doutzen-collectie een evenwaardige legging zal bevatten. Zeker dus eentje in huis halen! 😉

FITNESS

Ik heb het er officieel nog niet echt over gehad, maar begin november ben ik terug begonnen met #thefitnesslife. Heel spannend allemaal, want zal ik er deze keer niet opnieuw in doorslagen? Maar goed, die blogpost komt er zeker nog aan, beloofd! Wat ik in ieder geval niet meer moest aanschaffen, was een fitnesslegging. Voor mij heeft zo’n legging niet zoveel vereisten. Ze mag in ieder geval geen snijdende randen hebben, maar een dikke tailleband zodat je ook geen touwtjes nodig hebt. Zo kan ik zonder veel legging-irritaties mijn setjes squats uitvoeren. Wat wél heel belangrijk is, is dat de legging dan zéker niet doorschijnt. Daarom kies ik vaak voor een donkere legging, maar zwart is ook maar zwart.

dsc_0093kopie

Deze HMKX-legging is dan ook een absolute topper voor in de fitness, en maakt deel uit van de vernieuwde HKMX-collectie van afgelopen zomer. Het euhm… poep-squatgedeelte is zwart (en het schijnt niet door!), maar ze heeft toch ook lichtere accenten.  Tijdens het fitnessen draag ik ook graag een carpi-legging, het is binnen immers al warm genoeg. Deze broek is hiervoor ideaal, want het is er niet zo eentje die irritant in je knieplooi gaat kruipen. Jep, deze broek is mijn fitnessmaatje. (En pssst, ze combineert superleuk met deze prachtige bomber! #instantverliefd 😉 ).

YOGA

De laatste belangrijke sport is yoga. Een yogalegging is namelijk iets helemaal anders dan een loop- of fitnesslegging. Ik ontdekte tijdens mijn eerste yogalessen namelijk al heel snel dat een slecht zittende legging je hele yin-en-yang gevoel in de war brengt. 😉 Het materiaal van de legging moet superelastisch zijn (nog elastischer dan die van een sportlegging). Ze moet ook een hele hoge, brede tailleband hebben waardoor de legging zéker niet zal afzakken in een ingewikkelde pose (the horror). En bovendien mag ze ook geen snijdende naden hebben (liefst eigenlijk geen naden). En dé allerbeste yogalegging? Die kan je ook nog eens onder je hiel dragen, waardoor ze eigenlijk zo vast zit als beton. 😉

DSC_0108kopie.jpg

Gelukkig voldoet deze supernieuwe HKMX-legging aan al deze zware criteria. Ik wist al van tijdens de Hunkemöller Ambassador Summer Pool Party dat er vernieuwde yogaleggings in de HKMX-collectie zouden komen, en ik viel zelfs bijna van opwinding van mijn stoel toen ik ook wist dat ze de ‘onder-de-hiel’-optie zouden hebben. Deze legging kreeg ik dan vorige week ook spiksplinternieuw binnen: ze is nog niet beschikbaar in de winkel, maar wie niet meer kan wachten, kan ze in de webshop bestellen. Ik zou dan ook zeggen: zéker doen, want het is er eentje die elke yogini in huis zou moeten hebben.

DSC_0112kopie.jpg

Zoals jullie kunnen zien, heeft de legging praktisch geen naden en is ze zo elastisch dat het net een tweede soort huid is. Ondanks mijn 1m74 én lange benen (naar ’t schijnt), kan ik ze met gemak onder mijn hielen dragen. Ik vind ze zelfs nog steviger zitten dan de welbekende Alo Yoga Goddess tights (zij waren de eerste met leggings die onder de hiel gedragen kunnen worden), omdat er nog een gat is voor je hiel zelf en je dus nog voldoende grip op je yogamatje hebt. En daarnaast ben ik dan ook nog eens verliefd op de wijnrode/bordeaux kleur, zeker in combinatie met deze nieuwe handige, loszittende yogatop met lange mouwen. Echt een outfit voor een cosy christmas yogales. 😉

Zo, een hele hoop uitleg, maar hopelijk heb ik jullie met deze tutorial toch een beetje wegwijs kunnen maken in het ingewikkelde sport-legging-bos. 😉 

Dankjewel Hunkemöller voor deze prachtige outfits, you have one happy and proud ambassador over here! ❤

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s