Healthy Winterkost: Lentil Bolognaise

Game of Thrones had gelijk: winter is coming. Enfin ja, winter came is het ondertussen al. Hoog tijd om alle gezonde salades even te laten voor wat ze zijn en over te schakelen op winterkost. Ofwel: warme, stomende comfort food om je te verwarmen tijdens de koude dagen. Helaas wil dit vaak ook zeggen: hallo extra kilootjes. Gelukkig transformeerde ik een aantal gerechtjes om tot gezondere versies zodat ook de gezonde foodies niet op sla moeten knabbelen tijdens te winter. Aanschouw mijn nieuwe themaweek: healthy winterkost! 😉 De kick off gebeurt met mijn ultieme favoriet: een goed bord dampende spaghetti bolognaise.

Jammer genoeg wordt deze vaak gemaakt met witte pasta en gehakt met een hoog vetgehalte. Daarom koos ik ervoor om speltpasta en probeerde ik ook nog een gezonde foodhack die ik al een aantal keer op Pinterest zag langskomen: linzen gebruiken in plaats van gehakt. De textuur van de linzen geeft een vergelijkbare structuur en dankzij het hoge eiwitgehalte die ze bevatten, zijn linzen ook een ideale vleesvervanger. Met andere woorden: je mist dus zeker niets met deze gezonde bolognaise. 😉 Let’s go!

Wat heb ik gebruikt (voor twee porties):

100 gram speltpasta

400 gram bolognaisesaus (zelfgemaakte saus of vanuit een pot)

130 gram linzen (uitgelekt)

Wat heb ik gedaan:

Begin met de spelt pasta te koken zoals aangegeven op de verpakking. Ondertussen kan je de saus al klaarmaken: ofwel door ze zelf te maken ofwel door de saus op te warmen in een wokpan. Ik gebruikte zelf trouwens de klaargemaakte bolognaisesaus van Albert Heijn: gezonde voedingswaarden, geen kilo’s zout en gewoonweg lekker gemakkelijk. Wanneer de saus aan het pruttelen of aan het opwarmen is, kan je de linzen erbij doen (wel even laten uitlekken!).

Daarna is nog een kwestie van een bord te nemen, de gekookte pasta erin te doen en te dresseren met de saus. Geen moeilijk gerecht, maar wel superlekker! Smakelijk!

Ga jij het recept uittesten? Deel dan zeker een foto op Instagram en tag mij er in (@crossmediagirlontherun). Vind ik leuk! 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s