Healthy Winterkost: Cozy Casserole

Tijd voor een tweede, gezond wintergerecht. En uiteraard: geen winterkost zonder een dampende, hete ovenschotel. Meestal gaan deze gepaard met veel aardappelen, vlees, room en kaas, maar ik opteerde natuurlijk voor de gezondere versie: magerder kippengehakt, een dubbele portie groenten en zoete aardappel. En voila, ik toverde een overheerlijke schotel uit de oven.

Wat heb ik gebruikt (voor drie ruime porties):

Twee zoete aardappels

450 gram biologische diepvriesspinazie (of verse spinazie)

300 gram kippengehakt

30 gram light-kaas

30 gram biologisch paneermeel

Wat heb ik gedaan?

Laat de diepvriesspinazie ontdooien. Begin met de zoete aardappels te wassen (en eventueel te schillen), in blokjes te snijden en gaar te koken. Ondertussen bak je het gehakt rul en doe je dit in een ovenschotel. Moest de spinazie nog niet voldoende ontdooit zijn, kan je deze verder ontdooien in dezelfde pan.

Wanneer de zoete aardappels gaar zijn, giet je af en stamp je ze fijn. Voeg daarna de spinazie toe en stamp nog eens goed door. Voeg peper, zout en kruiden toe naar smaak en voeg de puree toe aan de ovenschotel.

Dek de ovenschotel tenslotte af met de geraspte light kaas en paneermeel. Door paneermeel te gebruiken, vermijd je een overdaad aan kaas en krijg je toch een krokant korstje. Schuif tenslotte de schotel nog voor een kleine 10 minuutjes onder de voorverwarmde grill van je oven, zodat je een krokant korstje krijgt.

Deze ovenschotel is meer werk dan een standaard gerecht, maar is superlekker op een echte winterse avond. Mijn receptje werd zelfs goedgekeurd door de papa himself, en dat wil wat zeggen! 😉

Ga jij het recept uittesten? Deel dan zeker een foto op Instagram en tag mij er in (@crossmediagirlontherun). Vind ik leuk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s