Healthy Winterkost – Creamy Quiche

Tijd voor een laatste healthy winterkost. Als afsluiter koos ik uiteraard ook voor een typisch wintergerecht: de quiche. Want zo’n dampende, warme hartige taart kan er altijd wel in op een koude avond. Jammer genoeg is mijn figuur minder fan van het (vaak) overdadige gebruik van room en spek. Reden te meer om de quiche eens onder de gezonde loep te nemen!

Met andere woorden: de room verving ik door vetvrije Griekse yoghurt, de spekjes door zalm (hallo omega 3!) en het bladerdeeg verving ik door (hou je vast): meergranenwraps. Yep, in plaats van een, laten we eerlijk zijn, veel te slappe bladerdeegbodem, zorgen de wraps ervoor dat je een veel gezondere, krokante bodem krijgt. Over een succesreceptje gesproken. 😉

Wat heb ik gebruik (voor een normale quiche):

Vijf meergranenwraps (te vinden bij Albert Heijn of grotere vestigingen van Delhaize)

250 gram zalmfilet

Een ui

450 gram diepvrieserwtjes (of een andere soort groente, denk bv. aan spinazie, prei, broccoli… Whatever suis your boat.)

Vier eieren

250 gram vetvrije Griekse yoghurt

100 gram geraspte lightkaas

Peper en zout

Wat heb ik gedaan?

Laat de erwtjes ruim op voorhand ontdooien. Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een bakvorm in. Ik gebruik hiervoor een bakspray van Dr. Oetker, toch een betere optie dan vettige boter. Bekleed de bakvorm met wraps. Ik gebruikte een gewone springvorm, waarbij ik vijf raps gebruikte om de vorm te bekleden. Het is even puzzelen, maar zorg ervoor dat de randen ongeveer even hoog zijn.

Snijdt de ui in stukjes en bak aan in een nokpan. Voeg wanneer de ui begint te glazen, de erwten toe. Terwijl de erwtjes meebakken, kan je de zalmfilet in stukjes snijden. Klop ook de eitjes los en meng met de Griekse yoghurt tot een gladde massa. Voeg peper en zout toe naar smaak, en meng tenslotte de geraspte kaas eronder.

Vul de bakvorm met de erwtjes en leg bovenop de zalmstukjes. Giet tenslotte het ei-yoghurtmengsel erover en bak de quiche voor 35 tot 40 minuten af in de oven.

Ik geef toe: ik was in het begin heel sceptisch. Zouden de wraps ook niet wak worden, net zoals bladerdeeg? Maar nope, je tovert een lekkere krokante quiche uit de oven. Hoera.

Jep, met dit receptje ga ik zeker nog variëren. Wat denken jullie bijvoorbeeld van een broccoli-geitenkaas quiche? Ik krijg er in ieder geval al honger van!

Ga jij het recept uittesten? Deel dan zeker een foto op Instagram en tag mij er in (@crossmediagirlontherun). Vind ik leuk! 😉

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s