6 dingen die lopers moeten opgeven

Lopen wordt altijd genoemd als een makkelijke sport. Je moet alleen maar een paar loopschoenen en een mooi sportoutfitje kopen, en je bent er klaar voor. Feit. Maar wat vaak nogal vergeten wordt, is dat lopers toch een aantal dingen moeten opgeven. Ik somde ze even op.

  1. Mooie voetenWie regelmatig zijn of haar loopschoenen aantrekt, zal zich erbij moeten neerleggen: geen mooie voeten meer. Eelt, teennagels in alle kleuren van de regenboog: het hoort er gewoon bij.
  2. Onze waardigheidIedereen zal al wel eens een run gehad hebben waarbij het schaamrood op de kaken stond: moeten sprinten om een toilet te zoeken, een gezicht vol snot, languit op je gezicht vallen,… Wen er maar aan.
  3. Slaap. Wanneer je het lopen wat serieus neemt, zal je moeten inboeten aan uren slaap. In de donkere uurtjes opstaan om die lange endrace run te lopen is zeker geen uitzondering. En jep, ook ik rolde voor de Disneyland Paris Half Marathon om 5 uur uit m’n bedje om op tijd in het startvak te staan. Slaap, wat is dat?
  4. Feestjes. Uiteraard worden er buiten slaap ook nog feestjes opgegeven. Een avondje lekker uitgaan is nu eenmaal geen goede combinatie samen met een vroege duurloop. Sorry, we zijn saai volk.
  5. Geld. Ik zei het al eerder, in principe heb je alleen een paar loopschoenen en een mooie sportoutfit nodig. Maar dat is in theorie gesproken. In de praktijk draait het vaak al anders uit. Meerdere paren loopschoenen zijn geen uitzondering, net zoals verschillende soorten loopkledij. Om nog maar te zwijgen over loophorloges en  inschrijvingsgeld voor wedstrijden. Bye bye money!
  6. Food. Niet al het eten gelukkig, maar soms moeten we ons wel eens the good stuff ontzeggen. Ik merk zelf ook dat mijn loopprestaties beter zijn wanneer ik gezonder en voedzamer zijn. Dus helaas, geen pizza in aanloop naar die ene belangrijke wedstrijd! (Wat daarom niet wil zeggen dat ik ‘m niet post race eet! 😉 )

En jij? Weet jij nog een aanvulling op mijn lijstje? Let me know! 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s