Cho-OMG,it’shealthy-mousse

Jep, ik kan nog altijd niet geloven dat het mij effectief gelukt is. Een gezonde chocomousse, waarbij je niet instant een schuldgevoel krijgt omdat het zo ongezond is of moet kokhalzen omdat het zo vies is (ik heb het over dat gruwelijke recept met avocado, bweik!). Dit receptje is supergemakkelijk om te maken en smaakt overheerlijk. Gezondigen van de bovenste plank noem ik dit. En een kleine hint: het is nog ideaal voor het kerstfeest ook! ­čśë Lees dus snel het recept en loop daarna naar de winkel!

Wat heb ik gebruikt (voor vier porties)?

450 gram zoete aardappel, geschild en in blokjes gesneden

4 dadels, met de pit verwijderd

250 ml plantaardige melk (ik gebruikte Alpro Soya Light, the usual stuff)

2 eetlepels maple syrup of honing

40 gram rauwe cacaopoeder (kom niet aanzetten met Nesquick h├ę!)

Wat heb ik gedaan?

Kook de zoete aardappel in 10 minuten gaar en zacht. Doe alle ingredi├źnten in een blender en blend tot een mousse-achtig geheel. Verdeel de mousse over vier glaasjes en laat nog minstens twee uur opstijven in de koelkast.

En ja, zo gemakkelijk is het receptje dus. Serveer de chocomousse nog met wat extra fruit of gehakte nootjes en there you go!

DSC_0037kopie.jpg

Ga jij het recept uittesten? Deel dan zeker een foto op Instagram en tag mij er in (@crossmediagirlontherun). Vind ik leuk! ­čśë

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s