The Detox Life: Drie dagen sapvasten met Frecious

De feestdagen staan voor de deur, en dat wil zeggen ook de diners met lekkere hapjes, bergen kroketten en overheerlijke desserts. Aaah, it’s the most wonderful time of the year! Behalve voor onze weegschaal dan misschien… Die één of twee extra feestkilootjes zal iedereen misschien wel kennen. Iedereen neemt dan de goede voornemens om het jaar goed te starten en gezonder te gaan eten. Daarom probeerde ik voor jullie de driedaagse sapdetox van Frecious uit, zo spee je die ongewenste kilootjes in een mum van tijd kwijt én geef je je lichaam en welverdiende rustpauze en een ‘reset’. Hoe werkt het nu net? En vooral: hoe heb ik de detox doorstaan? 😉

ABOUT FRECIOUS

Frecious is een bedrijf gespecialiseerd in slowjuices, dit wil zeggen dat hun sapjes koudgeperst wordt om zo alle vitamines en mineralen te bewaren. Hiervoor gebruiken zij een speciale pers, de ‘Angel’ die een dubbele schroefpers bevat, waardoor elk vezeltje uit de groenten wordt geperst, en in het flesje van 200ml terechtkomt. Zo staat één flesje dus gelijk aan één kilo groenten en fruit qua opnames van vitamines. Nog een plupspunt: ze leveren zowel op woensdag als zaterdag in België. Geen reden meer om nog te twijfelen!

dsc_0033

Frecious biedt zowel losse sapjes aan, speciale programmas (een startbox, een energiebox en  een sportbox)  en  dan uiteraard de sapkuren. Hierbij heb je de keuze tussen een milde zevendaagse detox (waarbij je ’s avonds nog een lichte avondmaaltijd mag eten), of de sapvastenkuur waarbij je drie dagen lang alleen maar sapjes drinkt (de die hard versie dus). Ik probeerde voor jullie de sapvastenkuur uit. Afgelopen woensdag werden de sapjes netjes afgeleverd, netjes diepgevrozen zodat je zelf kan kiezen wanneer je start met de kuur. De box bevat 21 flesjes en 7 tarwegrasshots.

Het is de bedoeling om elke dag te starten met een tarweshot, doorheen de dag zeven sapjes te drinken, en te eindigen met een tarweshot. Easy peasy, want je krijgt ook een informatiebrochure met het drinkschema. Volle moed begon ik dus met dé detox.

JUST DO IT!

Ik ga niet liegen tegen jullie: het tarwegrasshot ziet er niet uit. Een klein donkergroen potje met nogal een vreemde geur. Maar oké, eventjes ad fundum  en voila, ik ben gestart. 😉 Het kleine potje van 25ml zit bomvol vitaminen, mineralen en enzymen: allemaal voedingsstoffen die ons lichaam goed kan gebruiken. Het sapje is ook goed verteerbaar omdat het gejuiced is, en zo worden de stoffen supersnel opgenomen in het menselijk lichaam. Zo wordt in mum van tijd je lichaam gealkaliseerd, wordt je immuunsysteem geboost, wordt je spijsvertering verbeterd én krijg je een energieboost. Score!

DSC_0035.jpg

Na het tarwegrasshot is het dus tijd voor the real deal: de sapjes. Het eerste sapje is de Carrot Care, een oranje sapje met – hoe kan het dan ook anders – wortel, ananas, appel, limoen, goji-bessen en gember. Dit is duidelijk een sapje om erin te komen: door de ananas en appel smaakt het lekker zoet en heb je niet de indruk om echt een die-hard detoxsapje te drinken. Deze gezondsheidsbom is ideaal om het immununsysteem te versterken.

DSC_0036.jpg

Up next is de Celery Slim, een groen sapje met komkommer, appel, bleekselderij, broccoli, limoen, munt, gember en tarwegras. Dankzij de komkommer en de bleekselderij heeft dit sapje een afslankende werking, en de munt en de limoen zorgen voor een frisse smaak, met een hint van groentjes. Daarna is het de beurt aan de Excellent Red, met zoals de naam het al zegt: een rode kleur. Dit komt dankzij de rode biet, maar het sapje bevat ook komkommer, venkel, koriander en gember. Dit sapje brengt de spijsvertering terug in balans, ideaal voor na de feestdagen! Ondertussen komen we toch echt wel richting de groentensmaak in de sapjes. De eerste keer is het even wennen, maar dag twee gaat het sapje al vlotjes binnen.

DSC_0037.jpg

Halfweg het sapjesschema zit Wonder Weeds, een sapje met een zuiverende werking. Het bevat namelijk komkommer, appel, bleekselderij, paardenbloemblad, vlierbloesem, zevenblad, brandnetel, gember en limoen. Duidelijk een sapje vol met zuiverende kruiden, wat ook zorgt voor een lichtjes bittere, kruidige smaak. Daarna is het weer de beurt aan een oranje sapje: de Ultimate Orange met onder andere wortel, incabes, citroen en ginseng. Deze ingrediënten zorgen voor een energieopkikker, weg met dat slappe detox-gevoel! Het sapje bevat geen fruit, meer heeft wel een frisse groentensmaak dankzij de citroen.

De detoxdag is bijna ten einde, maar eerst passeren nog twee speciale sapjes de revue. Ten eerste de Daily Digest, een geel sapje met een bijzondere smaak maar ook weer een echt gezondheidsbommetje. De combinatie van appel, ananas, gele paprika, zuurkool, citroen en kurkuma bevordert namelijk de spijsvertering. Hoewel het sapje appel en ananas bevat, proef ik toch wel degelijk vooral de paprika. Een ware smaaksensatie om koude paprika te drinken. 😉 Maar ook zoals eerder: op dag twee gaat het al iets vlotter.

DSC_0038.jpg

Als laatste is dan de Extreme Green aan de beurt, en hij heeft zijn naam echt niet gestolen. Het sapje bevat komkommer, bleekselderij, spinazie, oregano, citroen en zeewier. Net zoals de Ultimate Orange en Excellent Red bevat dit sapje geen fruit en heeft het dus een intense groentensmaak. Van alle sapjes in de kuur was deze smaak het meest intens voor mij. Na alle zeven sapjes, wordt de dag nog afgesloten met opnieuw een tarwegrasshot.

En dit dus drie dagen na elkaar. 😉

OMG, I DID IT!

Het resultaat? Op drie dagen tijd verloor ik 2,5 kilo (OMG!) en heb ik een opmerkelijk plattere buik. Daarnaast voel ik mij energieker dan voordien én merk ik echt dat mijn lichaam een reset heeft gekregen. Met andere woorden: ideaal om het nieuwe jaar goed te starten!

Nog een kleine side note: dit was niet mijn eerste ervaring met sapdetoxen. Zoals jullie misschien nog wel weten, probeerde ik ook een sapdetox via Uzuma. Opmerkelijk bij de sapjes van Frecious is dat ik me hier niet zwak of koud bij voelde, ik bleef de drie dagen dan ook gewoon doorwerken. Bij Frecious had ik ook meer resultaat op het einde van de detox. Frecious biedt nog meer sapjes aan buiten deze kuur, ik ben dan ook zeer benieuwd naar bijvoorbeeld de Pumpkin Power en het gembershot. Wie weet, wie weet… 😉

Bestellen dus die handel! PS: gebruik dan zeker de code ‘GIRLONTHERUN’, waarbij je een gratis sapje én een extra cadeautje krijgt. Om het jaar goed te starten! 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s