Vijf manieren om je havermout (nog) lekkerder en gezonder te maken

Dat ik een grote voorstander ben van havermout, zal ondertussen al wel algemeen bekend zijn. Ik post hier immers elke maand een nieuw recept, en ik verklaarde mijn liefde voor havermout ook al eens in een post met de verschillende voordelen van het eten van havermout.

Hopelijk hebben jullie ondertussen ook al verschillende havermoutrecepten geprobeerd, maar de basic is uiteraard toch nog altijd de havermoutpap (ook bij mij!). En dat is volledig te begrijpen: je hebt weinig ingrediënten nodig en het is snel klaar. Maar euh… Na een tijdje kan dat bordje pap wel gaan vervelen en eentonig worden. Gelukkig vond ik vijf manieren om je havermout (nog) lekkerder en gezonder te maken:

  1. Kook je havermout met een plantaardige melkvervanger. Ik maak mijn havermoutpap altijd met light sojamelk van Alpro, maar ondertussen zijn er al zoveel verschillende soorten plantaardige melk in de supermarkt te vinden. Vaak zijn deze vervangers gezonder dan gewone koemelk door een lager vetgehalte en extra vitaminen. Probeer bijvoorbeeld eens cashewmelk voor een romige smaak, of kokosmelk voor een tropische toets.
  2. Draai een eiwit door je havermout. Een eiwit is uiteraard nog steeds de meest pure bron van euh… Eiwitten of proteïnen. 😉 Met andere woorden: het toevoegen van een eiwit in je havermout, zorgt voor een extra vol gevoel. Dit doe je het best door het eiwit door je havermout te roeren wanneer deze voor 3/4de gekookt is. En het feit dat je havermout er extra fluffy van wordt, daar hebben we niet echt over te klagen. 😉
  3. Voeg een eetlepel lijnzaad bij je havermout. Lijnzaad is een ideale bron van omega 3 vetzuren, magnesium en proteïnen. Jammer genoeg kan ons lichaam dit niet rauw verteren. De oplossing? Een eetlepel lijnzaad laten meekoken met je havermout, zo krijgt je havermout ook een gezonde boost!
  4. Maak een havermout deluxe 2.0 door een eetlepel notenboter te gebruiken. Al diegene die nog nooit havermout met bijvoorbeeld een eetlepel pindakaas of amandelpasta geprobeerd hebben, weten niet wat ze missen. Notenpoters bevatten gezonde vetten én geven je havermout een romige, nootachtige smaak. Jep, een deluxe potje havermout dus. Probeer dus gerust eens de bekende, gouden combinatie van banaan met pindakaas, maar denk eraan: kieper er niet de halve pot in, want overdaad schaadt.
  5. Varieer met gezonde toppings. Wanneer je verschillende gezonde toppings gebruikt, zal je nooit een saai potje havermout eten. Zo kan je zelfs je eigen havermout-bar maken en elke ochtend kiezen welke toppings je deze keer gebruikt. 😉 Ik heb het dan niet over koekjes, chocolade hagelslag of slagroom, maar over fruit, cacaobibs en een dot Griekse yoghurt. Go wild!

En jij? Weet jij nog een manier om havermout (nog) lekkerder en gezonder te maken? Let me know! 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s