Happy Havermout – Zoats

Het nieuwe jaar is weer aangebroken, het is dus ook weer tijd voor een nieuw havermoutreceptje. Om eens extra gezond te doen en te bekomen van alle familiefeesten met het bijhorende eten (*ahum*), vond ik dat het tijd was om de hype rond zoats te testen. Met andere woorden: zucchini oats. Of met nog andere woorden: havermout met courgette.

Wat heb ik gebruikt (voor een portie)?

35 gram havermout

200 ml Alpro Soya Light

200 gram geraspte courgette

Wat heb ik gedaan?

Zet een pannetje met de havermout en melk op het vuur en breng aan de kook. Zorg er ondertussen voor dat de geraspte courgette helemaal uitgelekt is, eventueel kan je deze nog uitduwen in een keukenhanddoek.

Wanneer de havermout aan het inkoken en indikken is, voeg je de geraspte courgette toe. Laat nog twee minuutjes verder indikken en haal het pannetje van het vuur. Voilà, je groene potje is klaar! 😉

En om éxtra gezond te doen, gebruik je uiteraard een portie fruit als toppings. Ik moet eerlijk toegeven: ik heb de trend een tijdlang bewust genegeerd (oepsie!) omdat ik dacht dat het absoluut niets voor mij zou zijn. Maar ik ben fan! Je proeft de courgette echt niet en toch heb je ongemerkt al een portie groenten binnengesmikkeld bij het ontbijt. Winner! 😉

IMG_0824.JPG

Ga jij het recept uittesten? Deel dan zeker een foto op Instagram en tag mij er in (@crossmediagirlontherun). Vind ik leuk!😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s