6 signalen dat het tijd is om nieuwe loopschoenen te kopen

Loopschoenen zijn de broodnodige basic die elke loper nodig heeft. Wie regelmatig loopt, zal dan ook regelmatig een paar nieuwe babies moeten aanschaffen. En wat mij betreft, is zowat elk excuus goed genoeg om nieuwe loopschoenen te kopen (nieuwe kleur! limited edition!). Maar goed, elke maand een nieuw paar loopschoenen aanschaffen is nu misschien ook lichtjes overdreven. In ieder geval tonen deze zes signalen aan dat het tijd is om nieuwe loopschoenen te kopen:

  1. De zolen zijn afgesleten. Oké, deze is enorm voor de hand liggend. Sorry. 😉
  2. Of de tussenzool toont rimpels. In dit geval is de demping letterlijk van je schoenen gelopen. En laten we eerlijk zijn: de keuze tussen een nieuw paar loopschoenen of een nieuwe blessure is snel gemaakt.
  3. Je hebt al meer dan 1000 kilometer gelopen met je huidige paar. Tip: in applicaties zoals Nike Running kan je dit bijhouden en geloof mij maar: wanneer je traint voor een halve marathon, tik je deze kilometers al na een half jaartje aan)
  4. Wanneer je je loopschoenen op tafel zet, zie je dat ze niet meer rechtop staan maar doorzakken. Nope, van deze loopschoenen zul je geen steun meer krijgen.
  5. Er zitten gaatjes in het bovenwerk van de schoen. Niet handig, want je schoen in dan niet meer waterdicht en bovendien kan het bovenwerk elk moment doorscheuren.
  6. Of misschien zitten er scheuren aan de binnenkant van je schoen, vooral aan het hielgedeelte. Met andere woorden: pijnlijke blijnen loeren om de hoek. Weg ermee!

Herken jij één van deze signalen? Ren dan naar de winkel om nieuwe loopschoenen te kopen! Maar misschien best op een ander paar schoenen. 😉

Ken jij nog meer signalen? Let me know!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s