De beste ontbijtjes voor een vroege workout

Veel mensen zijn fan van een vroege workout. Ik ben ook zo’n type mens. In de vroege ochtend alles eens goed uitzweten om daarna goed aan de dag te kunnen beginnen, héérlijk. Want laten we eerlijk zijn: ’s avonds is het eens zo moeilijk om uit de zetel te kruipen voor een workout. Alleen blijft dan de grote vraag: wat eet je dan best als ontbijt? Om vijf uur ’s ochtends een vullend ontbijt opsmikkelen is niet altijd evident. Maar intensief sporten op een lege maag is ook niet ideaal.

Ik duwde bijvoorbeeld bij de halve marathon in Disneyland om half vijf ’s ochtends twee bananen naar binnen. Hierdoor had ik toch voldoende energie om die 21,1 kilometer te lopen, zonder dat mijn maag halfweg zou beginnen protesteren. Ideaal. Maar toch besloot ik om wat meer onderzoek te doen naar ontbijten bij een vroege workout. En voilà: hierbij mijn resultaten. 😉

ONTBIJTJES VOOR EEN HELE VROEGE WORKOUT

Mensen die echt enorm vroeg gaan sporten (lees: de zon moet nog opkomen), hebben vooral nood aan een ontbijt met veel koolhydraten en proteïnen, maar het ontbijt mag zeker ook niet te zwaar op de nuchtere maag vallen. En vooral: ze moeten makkelijk te maken zijn. Want niemand wil NOG vroeger opstaan om een ontbijt in elkaar te flansen. Daarom zijn deze ontbijtjes de beste keuze:

  • Chocolademelk (jammer genoeg wel zonder slagroom)
  • Een halve banaan met een theelepel pindakaas (GODDELIJK!)
  • Een kleine bagel met een eetlepel cream cheese zoals bijvoorbeeld Philadelphia
  • Een stuk toast en een hardgekookt eitje

ONTBIJTJES VOOR EEN VROEGE WORKOUT

Mensen die een sportsessie rond 7 uur gepland hebben, kunnen zich dan weer iets meer permitteren. Hierbij zijn de koolhydraten en proteïnen nog steeds belangrijk, maar het mag een iets vullende ontbijt zijn. Daarom zijn deze ontbijtjes een goede keuze:

  • Havermout met magere melk of een plantaardige melkvervanger
  • Een proteïnereep
  • Een smoothie met bevroren fruit, magere melk of een plantaardige melkvervanger, spinazie en eventueel een scoop proteïnepoeder
  • Een stuk toast met (biologische) confituur

Jammer staat een koffiekoek of een stapel pannenkoeken niet in de lijst, maar er is toch nog meer dan keuze genoeg.

En jij? Wat eet jij als ontbijt voor een vroege workout? Let me know! 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s