5 belangrijke dingen bij het kiezen van een (nieuwe) yogastudio

Iedereen die al eens een yogastudio heeft gezocht, zal het probleem wel herkennen: je ziet door de bomen het bos niet meer. Er zijn enorm veel verschillende yogastudio’s te vinden, vooral in de grote steden. Uiteraard moet je jezelf helemaal goed voelen bij je yogastudio, om ten volle te kunnen genieten van de yogalessen. Zo voelde ik mezelf niet 100% goed bij Yoga Vida in Geel, maar wel bij So Yoga in Mechelen. Jammer genoeg sloot deze prachtige studio haar deuren en kon ik weer op zoek gaan naar een nieuwe studio. Daarom somde ik even vijf belangrijke dingen op die je in gedachten moet houden bij het kiezen van een (nieuwe) yogastudio.

  1. Check zeker de certificaten en eventuele beoordelingen. Een goede teacher moet uiteraard de nodige certificaten bezitten. Bekijk dus zeker de website en eventuele persoonlijke pagina’s van de teachers van de yogastudio. Je wil immers geen lessen krijgen van iemand die niet voldoende ervaring heeft met de yoga practice.
  2. Bekijk of het lessenrooster in je agenda past. Een grote yogastudio zal een uitgebreid lessenrooster hebben. Kijk zeker na of je wel effectief naar de lessen kan komen. Halsoverkop naar de yogales moeten lopen na het werk of na school is nu eenmaal niet goed voor je zen-gevoel. Of nog erger: je niet volledig kunnen overgeven in de savasana omdat je zo snel mogelijk weer weg moet. Pure horror. Het is ook handig om verder te kijken dan yoga alleen. Zo koos ik voor The Brick als ‘nieuwe yogastudio’, omdat zij ook fitness en andere groepslessen aanbieden.
  3. En ga zeker na of de yogastudio wel jouw yogastijl aanbiedt. Naast het lessenrooster is uiteraard de yogastijl van primair belang: vinyasa, bikram, ashtanga, hatha, yin… Niet elke studio zal elke stijl aanbieden. Kies daarom zeker voor een studio die de stijl aanbiedt waarbij je je 100% goed voelt.
  4. Kijk of de sfeer van de yogastudio bij je past. Het kan een beetje stom klinken, maar ook de sfeer van de yogastudio is belangrijk bij je keuze. Dan heb ik het niet over de inrichting, maar eerder over de atmosfeer. Voel je je welkom om na de les nog een kopje thee met je medeyogi’s te drinken? Dan zit je goed. Wil je na de les liefst zo snel mogelijk naar huis? Dan euhm… Kan je misschien beter op zoek gaan naar een andere yogastudio.
  5. Probeer zeker een proefles uit. Uiteindelijk zal je meestal pas weten of een yogastudio bij je past wanneer je een proefles neemt. Observeer je eerste les dan ook zeer goed. Hoe gaat de teacher om met de studenten? Voel je je ondersteund? Krijg je feedback? Voel je je wel oké bij de yogazaal (in Geel was het bijvoorbeeld steeds heel donker, wat ik niet fijn vond)? Speelt er muziek tijdens de les? Of net niet? Je zal het allemaal ontdekken tijdens een eerste proefles.

Dit zijn dus al een heleboel tips bij het kiezen van een yogastudio. Het punt is vooral: kijk wat bij jou past. Ik had bij So Yoga en The Brick onmiddellijk een klik en was gemotiveerd om onmiddellijk op mijn yogamatje te springen. Dat is wat je moet zoeken. 😉

En jij? Heb jij nog tips bij het kiezen van een nieuwe yogastudio?

 

Een gedachte over “5 belangrijke dingen bij het kiezen van een (nieuwe) yogastudio

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s