Happy Havermout – Oatmeal Pancakes 2.0

Een nieuwe maand vraagt uiteraard weer om een nieuw havermoutreceptje. Ik vond het tijd om mijn pannenkoekenpan weer eens boven te halen. Ik poste eerder al het superbekende basisrecept: een banaan, twee eitjes en havermout. Simpel, lekker en gezond. Bam.

Maar nu vond ik het toch tijd om een andere versie uit te proberen. Dus voila, oatmeal pancakes 2.0!

Wat heb ik gebruikt?

Een rijpe banaan

90 gram havermout

Een ei

125 gram yoghurt (ik gebruikte Oikos Griekse yoghurt met vanillesmaak)

Wat heb ik gedaan?

Het receptje is weer niet van de moeilijkste: ofwel doe je alle ingrediënten in een keukenmachine, ofwel gebruik je een elektrische handmixer. Indien je een handmixer gebruikt, kan ik aanraden om eerst de natte ingrediënten te mixen (de yoghurt en het ei), en daarna pas de banaan en de havermout toe te voegen. Eventueel kan je nog de staafmixer gebruiken om een gladder beslag te krijgen.

Bak tenslotte kleine pannenkoekjes in een pannenkoekenpan. Kleine tip: maak de pannenkoekjes zo klein mogelijk, ze zijn niet zo gemakkelijk om om te draaien. Ik gebruikte per pannenkoekje net geen eetlepel beslag.

Ondanks het feit dat er geen bakpoeder wordt gebruikt, zijn de pannenkoekjes toch fluffy. Just the way I like it.  En ook over de smaak valt zeker niet te klagen: lekkere pannenkoekjes met een lichte bananensmaak, yum! En het is nog eens gezond ook!

DSC_0014kopie.jpg

Ga jij het recept uittesten? Deel dan zeker een foto op Instagram en tag mij er in (@crossmediagirlontherun). Vind ik leuk! 😉

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s