De 16 types lopers

Lopen is zo ongeveer één van de meest universele sporten ooit. Gewoon de ene voet voor de andere zetten en go! Of nu ja, zo ongeveer toch. 😉 Wat wél verschillend is: zijn de types lopers. Deze 16 types lopers zal je zeker al wel eens zijn tegengekomen. 😉

 1. De ochtendloper. Deze loper zijn dag is al sowieso verpest als hij niet gelopen heeft voor de zon is opgekomen.
 2. De klimaatgevoelige loper. Deze loper houdt absoluut van lopen! Maar alleen wanneer het minstens 18,3 graden is met een maximale regenkans van 6,4%. En vooral geen zuchtje wind.
 3. De bloggende loper. Een run die niet op sociale media gepost is, telt niet voor deze loper. (Yep. That would be me… 😉 ).
 4. De overenthousiaste loper. Deze loper vindt elke run absoluut geweldig. Ook die ene run waarbij hij zeiknat is thuisgekomen, was de run van zijn of haar leven.
 5. De ellendige loper. Deze loper is de tegenpool van de overenthousiaste loper. Elke run is heuse levensopoffering, het is een mirakel dat hij of zij na elke run nog leeft.
 6. De pochende loper. Deze loper haalt altijd het uiterste uit de kan, een echte die hard. Zelfs na een halve marathon weet hij of zij er nog een aantal burpees uit te persen.
 7. De beginnende loper. Deze loper zet net zijn of haar eerste twijfelachtige stapjes in zijn of haar loopcarrière.
 8. De ervaren loper. Deze loper is dan weer de tegenpool van de beginnende loper: hij of zij heeft al ettelijke paren loopschoenen versleten en zal dan ook niet uit de weg gaan voor beginnende lopers.
 9. De excuus-loper. Deze loper had kunnen gaan lopen maar … Of hij of zij had een persoonlijk record kunnen lopen maar… Je snapt het wel hé?
 10. De gadget-verslaafde loper. Deze loper is te herkennen aan de kilo’s gadgets die hij meesleurt. Smartphone, loophorloge, speciale hoofdtelefoon, een heuptas vol gelletjes en flesjes, check!
 11. De trendy loper. Deze loper volgt de nieuwe trends op de voet: elke nieuwe looptrend heeft hij of zij allang geprobeerd.
 12. De modebewuste loper. Deze loper is de fashionista onder de loper, en zeker niet te verwarren met de hipster loper. Meestal loopt hij of zij dan ook naar de sportwinkel wanneer er een nieuwe collectie beschikbaar is.
 13. De trail-verslaafde loper. Deze loper zal je vooral terugvinden in de bossen. Ook al zijn ze daarvoor eerst uuuuuuren met de auto onderweg. 😉
 14. De medaille-verslavende loper. Deze loper zal je op elke loopwedstrijd wel terugvinden. Of toch in ieder geval de loopwedstrijden waarbij je zeker en vast een medaille krijgt. Hij of zij heeft dan ook een ‘heilige’ muur met alle verzamelde medailles.
 15. De ‘ik-ben-geen-jogger’-loper. Deze loper krijg je vooral op de kast door hem of haar een jogger te noemen. Het. Is. Niet. Hetzelfde.
 16. De ’24/7′-loper. Wanneer deze loper eens niet aan het lopen is, is hij aan het praten over lopen. Je begrijpt het wel. 😉

En jij? Ken jij nog een type loper? 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s