10 (sneaky) manieren om groenten aan je ontbijt toe te voegen

Laten we het eens hebben over groenten bij het ontbijt. Voor de meeste mensen klinkt dat als een ronduit vreselijk en choquerend idee. Groenten. Bij het ontbijt. Ieuw. En ja, ook ik was zo’n persoon. Ontbijten, dat doe je met een portie fruit!

Maar bekijk eens de voordelen: vaak proef je het niet, en toch heb je al van ’s ochtends een portie groenten binnen. Want laten we eerlijk zijn, het is niet altijd even gemakkelijk om aan die dagelijkse aanbevolen hoeveelheid te komen. Daarom zijn hier 10 (sneaky) manieren om groenten aan je ontbijt toe te voegen.

  1. Maak eens zoats: een kommetje havermout met geraspte courgette. Aangezien courgette op zich een weinig uitgesproken smaak heeft, is dit dé ideale groente. Alleen die groene kleur moet je er maar even bijnemen. 😉
  2. Blend een handvol spinazie door je smoothie. Ook hier zal je smoothie een aantrekkelijke groene kleur krijgen, maar met een beetje extra honing bij je smoothie, proef je er niets van terug. Pinky promise.
  3. Maak pompoenpurree om door je havermout of pannenkoeken te gebruiken. Ideaal voor alle #pumpkinspice-lovers onder ons.
  4. Gebruik wat wortelsliertjes om bij je havermout of yoghurt te gooien. In tegenstelling tot courgette, kan je wortels best wel rauw eten. Een smoske bevat ook rauwe worteltjes hé. 😉
  5. Kies voor een sweet potato toast in plaats van de gewone boterham met choco. Hiervoor snijdt je de zoete aardappel in lange, dunne plakken en rooster je hem gaar in de broodrooster. Serveer met bijvoorbeeld pindakaas en banaan, of amandelpasta en blauwe bessen. Feestje verzekerd.
  6. Maak een roze kommetje havermout door er geraspte rode biet aan toe te voegen. Ideaal voor wie zich niet 100% oké voelt bij het eten van een groen ontbijt. 😉
  7. Vervang de banaan in je smoothie door een avocado. Je smoothie zal er minstens even romig door worden.
  8. Of gebruik een avocado als basis voor een smoothie bowl. Je kan er zelfs een chocolade versie van maken door de avocado te blenden met wat rauw cacaopoeder.
  9. En nog eentje voor de aanhanger van smoothie bowls: top je bowl eens met wat rauwe komkommer, ook een groente zonder een al te uitgesproken smaak.
  10. Gebruik een portie bloemkoolrijst in plaats van havermoutvlokken als warm ontbijt. Door de bloemkool te koken in melk, krijg je dezelfde consistentie.

Voila, deze 10 manieren zijn al een goed voorbeeld om je dag met groenten te starten. En jij? Ken jij nog een andere manier om groenten aan je ontbijt toe te voegen? Let me know! 🙂

 

4 gedachten over “10 (sneaky) manieren om groenten aan je ontbijt toe te voegen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s