13 herkenbare problemen voor iedereen die mealprept

Iedereen die vaak sport en op zijn voeding let, zal wel bij the mealprep people horen. Mealpreppen is dan ook handig en tijdsbesparend, want je potje met gezond eten staat altijd klaar. Maar toch is #thepreplife niet altijd even gemakkelijk. Deze 13 problemen zal elke mealprepper dan ook al eens meegemaakt hebben. 😉

 1. Je ontdekt in de winkel dat de gezondere versie van een product bijna stukken van mensen kost. De standaard tomatensaus? 1,5 euro. Die ene lekkere biologische tomatensaus zonder toegevoegde rommel? Het dubbele van de prijs. Zucht.
 2. Je boodschappen naar de auto dragen is al een workout op zich. Alle boodschappen voor één week te mealpreppen wegen zowat 30 kilogram bij elkaar. En dan moet je ze thuis ook nog eens van de auto naar de koelkast sleuren. Work it baby.
 3. Het mealpreppen zelf duurt een dag. Als je je haast. Een hoop voedingsmiddelen bij elkaar in potjes gooien klinkt toch helemaal niet zo moeilijk? Maar toch lijk je een hele dag bezig te zijn met je mealprep. Snijden, koken, laten afkoelen, het is een langzaam, ellendig proces.
 4. Naast de mealprep, spendeer je ook enorm veel tijd aan de afwas. Het aanrecht staat altijd vol met een assortiment Tupperware-potjes.
 5. En je hebt een verzameling potjes en dekseltjes die niet bij elkaar passen. De mysterieuze zoektocht zet zich elke week weer verder. Niet op elk potje past een dekseltje. 😉
 6. Wanneer je mealprep eindelijk klaar is, begin je het overenthousiast in potjes te gooien, om dan te ontdekken dat je potjes te klein zijn. NOOOOO!
 7. En de grootste horror ooit: een lekkend potje. Waaraan heb je dit nu verdiend?
 8. Tijdens de lunchpauze hebben je collega’s een overheerlijke lunch voor hun neus staan, en jij hebt … Je potje. Het mealprepleven is niet altijd het meest gezellige leven. 😉
 9. Na drie keer hetzelfde potje te eten, ben je het eigenlijk al beu. Kip, broccoli en rijst gaan iedereen na een tijdje wel vervelen. Zucht.
 10. En ook wanneer je mealprep niet zo lekker is als je dacht, moet je toch (letterlijk) doorbijten. Er staan immers nog vijf dezelfde potjes in je koelkast te wachten…
 11. Soms vergeet je ook wel eens hoelang zo’n potje al in je koelkast staat. Zou je het nog kunnen opeten?
 12. Of je bent je bestek vergeten. En dan zou je zeggen dat een ezel zich niet twee keer aan dezelfde steen stoot. 😉
 13. En het allergrootste probleem? Zo’n potje is niet fotogeniek genoeg voor Instagram. The struggles, the struggles. 😉

Herken jij deze problemen? Of weet jij nog meer mealprepproblemen? Let me know! 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s