Banana Nut Muffins

Ik moet toegeven, er zijn ondertussen al een aantal muffinrecepten op Cross Media Girl On The Run terug te vinden. Zo hield ik onder andere al eens een ‘Muffin Madness’-themaweek. Maar toch kon ik mij niet inhouden toen ik onlangs drie rijpe bananen in huis zag liggen. Mijn vingers begonnen onmiddellijk te jeuken en ik dook dus zo snel mogelijk de keuken in om ze om te toveren tot deze lekkere muffins met een bite. Héérlijk gezond genieten!

Wat heb ik gebruikt (voor 12 muffins)?

224 gram volkorenmeel (of speltmeel)

220 gram suikervervanger (ik gebruikt een mengeling van rietsuiker-stevig)

1 zakje bakpoeder

Een snuifje zout

300 gram rijpe banaan (ongeveer drie medium bananen)

120 ml plantaardig melk (ik gebruikte ongezoete, ongeroosterde amandelmelk)

75 ml maple syrup

65 gram pecannoten

Wat heb ik gedaan?

Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een muffinbakvorm met cupcakepapiertjes.

Doe alle droge ingrediënten (behalve de pecannoten) in een kom en meng goed door.

Plet de bananen tot een papje en meng met de overige natte ingrediënten. Meng de natte ingrediënten door de droge ingrediënten tot je een beslag krijgt. Probeer het beslag zeker niet te gaan overmixen. Breek de pecannoten in kleine stukjes (ik gebruikte hiervoor een glas met een ronde bodem), en meng onder het beslag.

Stort het beslag in de muffinvormpjes en bak voor 18 tot 20 minuten gaar in de oven.

Warm zijn de muffins al heerlijk, maar ook koud zijn ze heel lekker. Ik kon de muffins tot vier dagen later bewaren, dus je hoeft ze niet in één keer op te smikkelen. 😉

IMG_2681.JPG

Ga jij het recept uittesten? Deel dan zeker een foto op Instagram en tag mij er in (@crossmediagirlontherun). Vind ik leuk! 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s