5 fases waar je doormoet wanneer je opnieuw begint te sporten

De lente is in aantocht, voor velen onder ons het teken om te ontwaken uit die workout winterslaap. En dat is geen enkel probleem, want de boog kan niet heel het jaar door strak gespannen staan (net zoals dat sporterslijf dus). Eén keer per jaar verdien je echt wel een break van de groene smoothies en de bijna dagelijkse zweetsessies. Maar nu is het dus tijd om die lazy ass  uit de zetel te hijsen en die pizza/chips/koekjes aan de kant te leggen. Time to work out! Maar eerst zal je deze fases moeten doorstaan.

1. Ontkenning

Het is oké. Het. Is. Oké. Ik heb niet zooo ongezond gegeten en het is nu ook niet dat ik veranderd ben in een slapende ijsbeer. Ik ben in no time terug mijn sportieve zelf. Yay me!

2. Woede

WAT IS DIT? WAT IS ER MET MIJN BENEN? WAAROM IS LOPEN HET MOEILIJKSTE DAT IK OOIT IN MIJN LEVEN HEB GEDAAN? Dit slaagt op niets. Een paar maanden geleden was ik nog een lean mean machine en nu ben ik al buiten adem na nog geen kilometer lopen. Dit is niet MIJN fout! Het is de fout iedereen!

3. Onderhandeling

Geen paniek. Die kilometer afzien kan tellen als een recovery run. Niet dat ik al veel heb gesport om een recovery run te lopen, maar het telt. Zou ik een post run koekje verdienen? Nee. Sterk zijn. Misschien als ik twee kilometer loop, kan ik een glas chocomelk drinken. De ideale hersteldrink hé.

4. Depressie

Dit is de hel. Dit is de ergste dag van mijn leven. Ik ben het meest onsportieve wezen ooit. Note to myself: hopelijk was al dat food&chill de moeite waard, want ik ga nooit nog zo fit worden als voordien. Ugh.

5. Aanvaarding

Adem in. Adem uit. Het was maar een paar maanden vakantie. Een welverdiende vakantie van het #fitlife zelfs. Tijd om alle ongezonde verleidingen uit huis te werken (niet door ze op te eten!), om je sportkleding uit de kast te halen en een freaking kilometer te gaan lopen. Nog maar 358 dagen en we kunnen terug in winterslaap. Just. Do. It.

En jij? Herken jij deze fases ook? Let me know! 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s