Dit is wat er gebeurde toen ik gezonder ging eten

Toen ik ongeveer vijf jaar geleden besloot om gezonder te gaan eten, had ik nooit gedacht dat dit zo’n grote invloed zou hebben. Mijn doel was uiteraard om al die ongewenste kilo’s kwijt te spelen en nooit meer terug te vinden. Maar ook deze dingen gebeurden toen ik gezonder ging eten.

 1. Ik had plots tonnen energie. Toen ik junk food, koekjes en chips schrapte uit mijn voedingspatroon, kreeg ik tonnen energie terug in de plaats. Gedaan met die suikerpieken dankzij het junk food dat volzit met snelle suikers.
 2. Ik kon veel meer eten. Wanneer je veel fruit en groenten eet, zal je snel ontdekken dat je behoorlijk wat kan eten om aan je dagelijkse caloriebehoefte te voldoen. Groenten en fruit zijn immers calorie-arm, vergeleken met bijvoorbeeld een bord gevuld met enkel witte aardappelen en vet vlees (guilty right here…)
 3. Ik had veel minder honger. Hoewel groenten en fruit minder calorieën bevatten, zitten ze wel bomvol vezels en voedingsstoffen. Ik was dus ook heel verbaasd toen ik merkte dat ik voller zat van een bord groenten met kip, dan van een medium menu in de MacDonalds.
 4. Ik liep om de vijf minuten naar de wc. Wanneer je gezonder gaat eten, ga je automatisch ook veel drinken. Ik probeer elke dag minstens twee liter water te drinken, wat zich dus ook vertaalt in ontelbare toiletbezoekjes.
 5. Mijn eten smaakte veel beter. Door alle frisdranken te schrappen, smaakte mijn eten plots ook beter. Nu merk ik pas, wanneer ik toch eens een frisdrank drink, hoe dit je smaak tijdens het eten kan verpesten.
 6. Ik vond het leuk om te koken. Oké, de eerste maanden van mijn nieuwe levensstijl wist ik er niet goed wat van te maken in de keuken. Meestal eindigde ik dan ook met een bord gebakken kip en rauwe groentjes. Nu vind ik het heerlijk om de keuken in de duiken en te experimenteren met gezonde gerechten.
 7. Ik ontdekte zoveel nieuwe, lekkere dingen. Ik zou nooit gedacht hebben dat ik eten zoals havermout, avocado, pompoen en aubergine zou lekker vinden. Well, I guess I was wrong. 😉
 8. Mijn huid werd veel beter. Ook mijn huid werd gezonder. Ik kreeg minder last van puistjes. Yay!
 9. Ik kan me veel beter concentreren. Ik merk onmiddellijk wanneer ik een treatmeal eet, mijn concentratie een pak minder is. Ik krijg een piek in mijn bloedsuiker en voel me slaperig.
 10. Ik begon elk bordje gezond voer op Instagram te posten. Still not sorry. 😉
 11. En vooral: ik ontdekte dat het perfect oké is om af en toe de touwtjes een de laten vieren, zolang ik maar opnieuw op de healthy wagon spring. En dat, beste lezers, is misschien nog wel het allerbelangrijkste.

En jij? Begon jij gezonder te eten en gebeurden er ook zo’n dingen bij jou? Let me know! 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s